Musikk og konsert

Den kulturelle spaserstokken: Hot Club De Norvege

Sammen med Den kulturelle spaserstokken inviterer vi til en livlig konsert i Omsorg+ og nærmiljøsenter, Utmarkveien 2!

Sammen med Den kulturelle spaserstokken inviterer vi til en livlig konsert i Omsorg+ og nærmiljøsenter, Utmarkveien 2!
Onsdag 13. nov. 2019
11:00 - 12:00
Deichman Bøler
Omsorg+ og nærmiljøsenter, Utmarkveien 2
Gratis - ingen påmelding

Sammen med Den kulturelle spaserstokken inviterer vi til en livlig konsert Omsorg+ og nærmiljøsenter, Utmarkveien 2!

Konserten er gratis, åpen for alle og er aldersvennlig. Ta gjerne med deg en venn. Vi møter deg ved inngangen og assisterer videre.

Om bandet:

HOT CLUB DE NORVEGE er et av Norges hotteste liveband, og er berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. De er kjent for de fleste fra radio/TV, og har vært kontinuerlig på veien siden 70-tallet. De regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk, og en unik sound. De turnerer over hele kloden, og har samarbeidet med alle de store innen genren, fra Stéphane Grappelli til Jimmy Rosenberg, foruten artister som Vertavokvartetten, Nigel Kennedy, Angelo Debarre og Ulf Wakenius.

HOT CLUB DE NORVEGE har gitt ut over 30 kritikerroste plater (tilgjengelig på alle digitale plattformer), og feirer i år sitt 40-års jubileum med en omfattende Norgesturné som startet i Universitets Aula under årets Oslo Jazzfestival.

HOT CLUB DE NORVEGE ble etablert i 1979, og allerede året etter startet de Djangofestivalen i Norge (1980), senere Hot Club Records (1982). De var pådrivere da Djangomusikken fikk sin internasjonale oppblomstring på 80-tallet, og regnes nå internasjonalt blant Djangomusikkens originale pionerer.

HOT CLUB DE NORVEGE har blitt nominert til Spellemannprisen (1995, albumet Vertavo) - en pris som allerede i 1982 ble tildelt samarbeidet med Lillebjørn Nilsen; klassikeren Tanta til Beate (”Landeplage” på NRK TV). Jon Larsen, har fått prisen Årets Verk for ny musikk, Buddyprisen (årets jazzmusiker, 2007), Oslo Bys Kunstnerpris (2008), Thorbjørn Egners Kardemommepris (2009), og Audun Tyldens Minnepris (2013). Dokumentarfilmen «Jon & Jimmy» ble tildelt den nederlandske Edison Award (2010).

HOT CLUB DE NORVEGE live er en helt egen stemning, og repertoaret spenner fra utadvendt swing til inderlige ballader, og vitser mellom låtene. Stilistisk faller de forhenværende gatemusikantene mellom alle stoler, og det er kanskje noe av hemmeligheten bak Hot Clubs suksess?

HOT CLUB DE NORVEGE består av Jon Larsen (gitar), Finn Hauge (munnspill og fiolin), Gildas LePape (gitar), og Svein Aarbostad (bass).