Lesesirkel

Grønn studiesirkel

En uformell møteplass rundt klima- og miljøspørsmål til ettertanke og inspirasjon for videre lesning. Denne gangen diskuterer vi grønn økonomi.

En uformell møteplass rundt klima- og miljøspørsmål til ettertanke og inspirasjon for videre lesning. Denne gangen diskuterer vi grønn økonomi.
Torsdag 2. mai
17:00 - 18:30
Hovedbiblioteket
Møterom Naustet, 3. etasje

Gratis - påmelding
deichman.litteratur@deb.oslo.kommune.no

Hva er grønn økonomi? En økonomi der vi lever på fornybar energi, men med like stort fokus på økonomisk vekst som i dag, eller må det andre endringer til? Vi prøver oss på en begrepsavklaring. Studiesirkelen innledes av Jill Tove Buseth, stipendiat ved NMBU og forsker på grønn omstilling.

Er du forvirret over alt pratet om klima og miljø? Har du lyst til å sette deg inn i ulike argumenter, ståsted og perspektiver, men får liksom aldri tid? Er du nysgjerrig på grønne problemstillinger og løsninger, men drukner i informasjon?

Dette er et gratistilbud for deg som er nysgjerrig og interessert. Det er ingen krav til forkunnskap med andre ord – inngangene til temaene er tenkt å være lett forståelige, her er vi alle "dummies".

Vi inviterer en kyndig gjest som kan holde en kort innledning. Det kan være en forfatter, en forsker eller en annen fagperson. Etterpå snakker vi og innlederen sammen om alt det vi lurer på og mener om temaet. Har du mest lyst til å lytte til samtalen er det rom for det også.

MELD DEG PÅ I FORKANT: deichman.litteratur@deb.oslo.kommune.no

Tips om aktuelle tekster du kan lese hvis du vil, får du tilsendt når du melder deg på.


  • studiesirkel
  • klima