Foredrag

Torsdagstreff: Øystein Bogen

TV 2-journalist Øystein Bogen om sin nye bok: 'En uvanlig spion. Frode Bergs hemmelige liv'.

TV 2-journalist Øystein Bogen om sin nye bok: 'En uvanlig spion. Frode Bergs hemmelige liv'.
Torsdag 16. mai
11:00 - 12:00

Gratis - ingen påmelding

5. desember 2017 ble den pensjonerte norske grensevakten Frode Berg arrestert for spionasje i Moskva. Like etter så vi bilder av en trist Frode Berg bak russisk gitter, uvante omgivelser for den godslige bestefaren og lederen for menighetsrådet i Sør-Varanger. Det var første gang en nordmann hadde fått en slik siktelse mot seg i Russland. Pinlig nok for Norge kunne mye tyde på at FSB har rett i sin sak. TV 2-journalist Øystein Bogen har fulgt Russland tett i 20 år. Han har møtt Frode Berg flere ganger, og vært til stede på alle fengslingsmøtene. Her viser han det historiske og politiske omrisset bak saken, samtidig som han tegner et nærbilde av Frode Berg.

Hva var det som drev Berg til å legge ut på et oppdrag som dette? Hvorfor valgte E-tjenesten å utsette ham for en slik vanvittig risiko? Hva har det offisielle Norge gjort for å løse floken, og vil Berg noen sinne kunne vende hjem?

Øystein Bogen vil selge og signere bøker etter foredraget.

500 år etter den første boken ble trykket, inviterer vi til Bokåret 2019 på Deichman. Gjennom hundrevis av arrangementer ønsker vi hele Oslos befolkning velkommen til opplevelser på alle Deichman 23 bibliotek, med fokus på leselyst og leseglede. Dette arrangementet er en del av Bokåret 2019.