Samtale og debatt

Tre om trær

Lær om trær! Tre ulike forfattere har skrevet tre helt forskjellige bøker om trær.

Lær om trær! Tre ulike forfattere har skrevet tre helt forskjellige bøker om trær.
Torsdag 12. sep. 2019
18:00 - 19:00
Gratis - ingen påmelding

Anna Fiske har nærmest skapt sin egen sjanger med sine poetiske tekster og tegninger i "Trær jeg har møtt" (No Comprendo Press). Geolog Reidar Müller utforsker i "Skogens historie" (Aschehoug) selve livsmiljøet for planter og dyr, og journalist Sigri Sandberg tar leserne med på en Norgesreise i "Treboka. Fakta og fortellinger om norske trær" (Gyldendal).

Sammen byr de tre skogsentusiastene på en lærerik og underholdende samtale om egne og hverandres bøker.

Hjertelig velkommen!

Anna Fiske (f. 1964 i Sverige) er forfatter, illustratør og tegneserieskaper, bosatt i Oslo. Hun står bak en rekke bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere. Lekne, særegne strektegninger og kreativ nyskapning har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser, og flere av bøkene hennes gjør suksess i utlandet, blant annet i Kina. (Fra CappelenDamm.no)

Reidar Müller (f. 1971) har en doktorgrad i geologi og er tilknyttet Universitetet i Oslo som forsker. I tillegg er han utdannet journalist og har skrevet jevnlig om naturvitenskap i Aftenposten. "Det som ble Norge" (2014), vakte begeistring hos både anmeldere og publikum. Boken kom i flere opplag og gjorde forfatteren til en ettertraktet foredragsholder. (Fra Aschehoug.no)

Sigri Sandberg (f. 1975) er journalist og forfatter. Hun har 20 års erfaring fra norsk presse, og har i tillegg skrevet åtte egne bøker og fire i samarbeid med polfarer Cecilie Skog. Sigri er vokst opp ved hav og fjell, har bodd åtte år på Svalbard - og liker aller best å være ute. Hun skriver om natur og friluftsliv i A-magasinet til Aftenposten og er fast spaltist for medlemsbladet til DNT, Fjell og Vidde (Fra Gyldendal.no). Hun er aktuell med boka "Mørke" (Samlaget), om frykt og fascinasjon for naturlig mørke, og den allerede solgt til åtte land.

Foto: Cappelen Damm/Maja Hattvang (Anna Fiske)

Foto: Aschehoug/Harald Medbøe (Reidar Müller)

Foto: Gyldendal/Yina Chan (Sigri Sandberg)