
Delikatessekjøtt
Alle italienske regioner produserer sitt eget utvalg av salami, skinke, pølser og annet delikatessekjøtt. Disse produktene, for det meste produsert av svinekjøtt, utgjør en viktig del av matlagingen og tradisjonene i hvert område. Boken presenterer ca 25 av de beste konserverte kjøttvarene, samt et utvalg av regionale varianter av hver. Kart viser hvor produktene kommer fra og teksten forteller på hvilken måte det tilberedes. Her er også historisk informasjon, serveringsforslag og anekdoter. Boken har 30 enkle oppskrifter, hver med vinforslag. Innledning om delikatessekjøttets historie i Italia. Har faktainformasjon om produksjonsteknikker, tørking, konservering, krydring med mer. Rikt illustrert med fargefotografier og kart. Register bakerst.
Forfattere | Carla BardiLeonardo RomanelliGabriella Ganugi |
---|---|
Utgitt | 2002 |
Inngår i serie | Det italienske kjøkken |