Minikino

Erik Thallaug

Lån minikinoen og se film helt gratis.

I 3. etasje i Deichman Bjørvika kan du låne bibliotekets minikino og se film, helt gratis.

Minikinoen passer for små grupper, opptil 20 barn eller 12 voksne.

Dere må være minimum 3 personer for å bruke minikinoen.

Dere kan strømme innhold fra Filmrommet.no og NRK, eller se DVD og BluRay så lenge vi har avtale med distribusjonsselskapet via MPLCs paraplylisens. Se lenken lenger ned for en oppdatert liste over produsenter og distributører som inngår i avtalen.

For barnehager, skolegrupper eller andre som ønsker å planlegge hva dere vil se på forhånd, anbefaler vi at dere reserverer filmen god tid i forkant. Slik unngår dere at filmen er utlånt når dere skal bruke minikinoen.

Spising er ikke tillatt i minikinoen.


Booking

  • Mandag kl. 10:30-16:00
  • Tirsdag kl. 10:30-16:00
  • Onsdag kl. 10:30-18:30
  • Torsdag kl. 11:00-18:30
  • Fredag kl. 10:30-18:30
  • Lørdag kl. 11:00-16:30

Inntil 3 timer per reservasjon. Inntil 6 timer per uke.

Det er ikke mulig å booke lenger enn 4 uker fram i tid.

Henvend deg til personalet i 3. etasje når du kommer, så låser vi deg inn og hjelper deg med å slå på utstyret. Husk å rydde etter deg før du går.

Kommer du 15 minutt eller mer for sent til avtalen, kan rommet bli utlånt til andre brukere.

Om filmvisning i Minikinoen

Når audiovisuelt innhold, enten det dreier seg om film eller TV-programmer på DVD, Bluray, strømming, kringkasting, betalings-TV eller video-on-demand (VOD) blir anvendt utenfor det private hjem, karakteriseres det som en offentlig visning. Det kreves dermed en klarering for ikke å krenke Åndsverkloven.

Deichman bibliotek kjøper en årlig paraplylisens av MPLC. Denne gir biblioteket mulighet til ubegrenset visning, uavhengig av format, av filmer der rettighetshaver inngår i lisensen. Vi kan i tillegg tillate vising av alt tilgjengelig innhold på Filmrommet.no og i NRKs nettspiller.

Det er tillat å koble til egen PC i minikinoen og bruke den som visningskilde. Visningen skal ikke bryte Åndsverksloven, og da gjelder samme regler som for visning fra Bluray eller DVD, at rettighetshaver inngår i MPLCs paraplylisens og verket må være ervervet på lovlig vis. Det er i tillegg tillatt å vise verk der du som står for visningen selv er juridisk rettighetshaver, verk der du selv har kjøpt visningsrettighet eller verk som ikke lenger er vernet av opphavsretten.

Det er ikke tillatt å vise innhold fra private kontoer hos strømmetjenester, slik som HBO, Disney+ eller tilsvarende. Dette gjelder selv om filmens produsent eller distributør inngår i MPLCs lisensieringsavtale, og har med bruksvilkårene for de enkelte strømmetjenestene å gjøre.

Disse bibliotekene har "Minikino "