Verksted og kreativitet

Folkeverkstedet

Foto: Erik Thallaug

For deg som liker å fikse, bygge, reparere og skape.

Folkeverkstedet er et skaperverksted i Deichman Bjørvika som er åpent for alle. Her finner du en verktøypark, men det viktigste verktøyet er deg og dine idéer. Utstyret er selvbetjent, du må forhåndsbooke og vi hjelper deg om vi har tid. Husk at om du får betalt for å produsere eller selge det du lager kan du ikke lage det her.

Vi ønsker å inspirere deg til å sette i gang med små og større prosjekter. Vi vil at du skal bli komfortabel med ny teknologi og gjøre deg kjent med mulighetene dette gir deg, enten ved å delta på kurs eller prøve deg frem selv ved å låne verktøyene vi har tilgjengelig.

Rommet skal fungere som en møteplass hvor du kan treffe andre med samme nysgjerrighet og skaperglede - for vi mener at det er mellom mennesker i fysiske rom den viktigste kunnskapen læres.

Noe av utstyret bruker materiale du må betale litt for, så da kan du betale med VIPPS.

Velkommen til oss!


Åpningstider

Tirsdag-fredag: 10:00-16:00

Lørdag: 11:00-16:00

Arrangementer

I Folkeverkstedet kan du delta på uike kurs og arrangementer.

Skikk og bruk

Vi vil at du skal kunne utfolde all din skaperglede uten så mange regler, men for å gjøre Folkeverkstedet til et godt miljø for alle, er det likevel noen punkter vi ønsker du skal følge.

  1. Du kan kun booke én maskin av gangen. Bruk den maskinen du har booket.
  2. Gi oss beskjed med en gang om det er feil eller mangler på maskiner eller utstyr.
  3. Maskinene våre kan kun benyttes innenfor verkstedets åpningstider, disse er 13-19 (tirsdag-fredag) og 12-17 (lørdag).
  4. Utstyret i Folkeverkstedet har tolv års aldersgrense.
  5. Produksjon for kommersielt bruk er ikke tillatt. Husk at om du får betalt for å produsere eller selge det du lager kan du ikke lage det her.

Ellers setter vi pris på om du rydder etter deg selv, da blir det mye triveligere for den som kommer etter. Vi blir også svært takknemlige om dere hjelper hverandre når tiden vår ikke strekker til.

Disse bibliotekene har "Folkeverkstedet"