Verksted og kreativitet

Vinylkutter

Sett ditt eget preg på tingenen dine.

Sett eget preg på tingenen dine!

Har du en egen idé til t-skjortetrykk, eller ønsker du å dekorere mobilen din?

Bruk av våre vinylkuttere er gratis, og du betaler kun for materialet du bruker. Har du med eget, betaler du selvsagt ingenting.

Du får også tilgang til en varmepresse for å overføre vinyl til tekstil.

Utstyret er selvbetjent, men vi hjelper deg om vi har tid. Sjekk også Hva skjer-kalenderen vår for kurs.

Deichman Bjørvika har noe t-skjorter og bager til salgs, men trenger du mye må du ta med ditt eget.

På Deichman Lambertseter er tjenesten kun tilgjengelig torsdager kl. 16 - 18.30. Kontakt biblioteket direkte for å reservere tid.


Hvor begynner jeg?

Cricut Design Space

Cricut Design Space er programmet du bruker for å laste opp grafikken din til vinylkutteren. Programmet er installert på PCen du får tilgang til når du bruker vinylkutteren i biblioteket.

Du kan starte arbeidet hjemmefra. Cricut Design Space er gratis så du kan installere programmet på ditt eget datautstyr og opprette en brukerkonto. Når du kommer til biblioteket kan du hente frem arbeidet ditt og fokusere på selve kuttingen.

Programmet har verktøy for å lage tekst og grafikk. I tillegg kan du konvertere bildefiler (silhuetter) som vinylkutteren kan kutte.

Cricut Design Space er tilgjengelig for PC, Mac, Android og iOS. Du kan også bruke vinylkutteren med mobilappen via Bluetooth!

Merk: Cricut tilbyr en abonnementsløsning som gir deg tilgang til et bibliotek med gratis maler, men programmet fungerer fint uten abonnement.

Lenke

Vinylkutteren

Cricut

Med vinylkutteren kan du blant annet skjære ut former og tekst i vinyl som så overføres til enten glatte flater eller tekstil. Maskinen kan også skjære i andre materialer.

Vinylkutteren egner seg til å skjære ut silhuetter og tekst. Resultatet får samme farge og glans som materialet du benytter. Du kan altså ikke bruke vinylkutteren til overføre et fotografi til t-skjorta di.

Vinylkutterne våre er av typen Cricut Maker. Vinylkutteren skjærer vinyl og andre materialer som er festet til en klebrig kuttematte.

Blant materialene maskinen kan skjære er vinyl, papir, papp, tekstil og lær. Fullstendig liste over materialer finner du i Cricut Design Space sin meny for materialvalg.

Merk: Flere av materialene krever at man setter spesialiserte kutteverktøy i maskinens verktøyholder. Vi kan ikke garantere at vi har disse.

Vinylkutteren kan også tegne linjer med penn og har en egen holder for dette. Pennene er spesielt tilpasset Cricut.

Deichman Lambertseter

Vinylpresse

Overfør til tekstil med vinylpressa

Varmen og trykket fra vinylpressa overfører vinylen din til tekstil. Vinylpressene våre varierer noe i type fra bibliotek til bibliotek, men fungerer i hovedsakt helt likt. Den vanligste temperaturen for tekstilvinyl er 150 grader. Se den detaljerte veilederen lenger ned for detaljer.

Deichman Lambertseter

Detaljert veileder

Vi har laget en detaljert veileder hvor du finner det du trenger for å bruke Cricut Design Space og Cricut Maker vinylkutteren. Klikk på lenken for å se den.

Lenke

Disse bibliotekene har "Vinylkutter"