Mennesket og maskinen

Hvert semester gjør Deichman Grünerløkka et dypdykk i fenomener som preger hverdagen vår.

Dette semesteret samarbeider vi med Petter Slaatrem Titland og Attac om serien 'Mennesket og maskinen', hvor vi snakker om hvordan teknologisk utvikling, sosiale plattformer og datautvinning forandrer økonomien og demokratiet, og om hvordan vi selv kan ta styringen over denne utviklingen.

Målet med serien er at de som følger den skal sitte igjen med mer kunnskap om den digitale hverdagen og kunne foreta mer kvalifiserte valg når de navigerer i det digitale landskapet.

Neste arrangement går av stabelen onsdag 4. desember. Da får vi besøk av Adam Greenfield.

Teknologiselskapene har en løsning på alt. Men hva er best for folk som ikke ser verden fra Silicon Valley? Trenger vi en app til alt? Den digitale transformasjonen av samfunnet gir oss demokratiske, økonomiske og kulturelle utfordringer. Adam Greenfield har skrevet en rekke bøker om teknologi, blant annet 'Against the Smart City' og 'Radical Technologies, men nå kommer han for å snakke om politikk, sosial organisering og en human teknologisk sameksistens.

Samtalen ledes av Petter Slaatrem Titland.


Kommende arrangementer

For mer info, se de enkelte arrangementssidene. For tidligere arrangementer, scroll nedover.

Tidligere arrangementer

26. NOVEMBER: FRAMTIDEN ER NÅ

Flere maskiner gjør ting på egenhånd. Nå kan de også lære av seg selv. Men det betyr ikke at de ikke er styrt av mennesker. Hvilke retning tar samfunnet med kunstig intelligens, og hvordan kan vi forstå teknologien på en måte som gjør oss i stand til å styre samfunnsutviklingen?

I panelet:

Bår Stenvik, forfatter av 'Informasjonen., en roman om kunstig intelligens.

Inga Strümke, fysiker som jobber til daglig med bruk av kunstig intelligens i konsulentbyrået PwC.

Ordstyrer er Petter Slaatrem Titland fra Attac.

2. OKTOBER: POLITIKKEN BAK TEKNOLOGIEN

Hvordan forandrer teknologisk utvikling, sosiale plattformer og datainnsamling økonomien og demokratiet?

Sophie Bishop fra Kings College London forteller oss om hvilke politiske og økonomiske vurderinger som ligger bak sminkevideoer på YouTube, mens Martine Floeng, leder i Attac, snakker om de internasjonale drakampene som er igang for å styre teknologigigantene. Samtalen etterpå ledes av Petter Slaatrem Titland.

Aktuelle bøker ()

knyttet til serien