Presse

Vi ønsker media og presse velkommen til Deichman. Kontakt oss på kommunikasjon@deichman.no, så finner vi riktig person å snakke med for bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju.

Haster det? Send sms eller ring kommunikasjonsdirektør Jørn Johansen (+47 90 09 72 50)

Vi registrerer alle mediehenvendelser (media, navn, telefon og e-post). Vi bruker ikke opplysningene til andre formål enn å følge opp henvendelsene.


Digitalt presserom

Her finner du pressemeldinger, utvalgte bilder, kontaktinformasjon til kommunikasjonsteamet og nyttige dokumenter og lenker.

Bilder og video

I vår bildebank finner du bilder av alle våre bibliotek samt av talspersoner. Media kan bruke bildene i omtale av Deichman generelt eller et av våre biblioteker mot at fotograf og/eller Deichman krediteres. Søk etter biblioteket eller personen du ønsker å finne bilde av, og last ned bildet i den størrelsen du ønsker.

Om Deichman

Deichman driver 22 biblioteker over hele Oslo. Vi er Norges største og eldste folkebibliotek, grunnlagt i 1785.

Deichman vil bidra til et samfunn hvor alle føler tilhørighet, eierskap og engasjement — for fellesskapet og eget liv. Uansett hvorfor du kommer hit, drar du herfra med noe.

Deichman bibliotek er etat for folkebibliotekene i Oslo kommune.

Merete Lie er biblioteksjef og etatsdirektør i et åremål på seks år fra januar 2024).

Deichman Bjørvika

Oslos hovedbibliotek Deichman Bjørvika åpnet 18. Juni 2020, med sentral plassering midt mellom Oslo S og Operaen. Her er det seks etasjer med litteratur, lese- og studieplasser, scener, kinosal og verksteder - for store og små.

Merete Lie er avdelingsdirektør for Deichman Bjørvika.

Lyst og luftig på innsiden av nye Deichman Bjørvika.

Lyst og luftig på innsiden av nye Deichman Bjørvika. - Erik Thallaug

Har du spørsmål om Deichman Bjørvika?

Ta kontakt med avdelingsdirektør for Deichman Bjørvika, Merete Lie: merete.lie@deichman.no