Skoletjenesten

Andrew Ebrahim

Skap leseglede og nysgjerrighet rundt litteratur - lån bøker til klassen.

Ansatte ved grunnskolene i Oslo, offentlige spesialskoler, og voksenopplæringssentra kan bestille bøker og annet materiell fra Skoletjenesten. Benytt bestillingsskjema for bestillinger.

Skoletjenesten har også en veiledningstelefon (tel: 404 05 545) som er åpen mandager 9 - 11 og onsdager 13 - 15. Vi kan hjelpe til med litteraturvalg til elever som sliter med å lese, ikke liker å lese, elsker å lese, men har lest alt, gode temapakker, varierte klassebibliotek, passende klassesett og mye annet.


Dette kan skolen låne

Klassebibliotek

35 forskjellige bøker på norsk, både skjønnlitteratur og faktabøker. Bøkene er tilpasset alderstrinnet. Lånetid: 5 måneder. Du kan også bytte klassebibliotek flere ganger i året.

Klassesett og gruppesett

Inntil 35 eksemplarer av en bok. Noen av titlene finnes som lydbok.

Lånetid: 2 måneder.

Klassebibliotek på engelsk

Et utvalg forskjellige bøker på engelsk, både skjønnlitteratur og faktabøker.

Lånetid: 2 måneder.

Temapakker

Supplerende litteratur til oppgaver og prosjektarbeid

Bøker til spesialundervisning

Bøker på andre språk

Lånetid: 2 måneder.

Finn klassesett ()

Du kan søke opp klassesett ved å klikke på søket i høyre hjørne og skrive for eksempel "klassesett" og så bruker du filter for å avgrense på språk og alder, og eventuelt andre filter.

Her ser du et eksempel på et slikt søk.

  Transport

  Norsk Bibliotektransport leverer materialet til skolene. Grunnskolene har fast ukedag for både levering og henting av materiale. Det er stans i skolens høst- og vinterferie, og følger ellers skoleruta.

  Spesialskoler, videregående skoler og voksenopplæringssentra

  Spesialskoler, videregående skoler og voksenopplæringssentra må bestille henting når materiale skal leveres tilbake til Skoletjenesten. Siste frist for booking er kl. 14:00 dagen før det er henting.

  Privatskoler kan bestille fra Skoletjenestens samlinger. Privatskoler må enten ha en kjøreavtale med Norsk bibliotektransport, som kjører skoletransporten og frakter bøker til Osloskolen, eller selv hente og levere materiale på Vollebekk der bøkene er lagret.

  Erstatning

  Skolen er ansvarlig for alt materiale som den har lånt. Dersom noe av materialet kommer bort eller blir ødelagt, må skolen betale erstatning for dette.

  Erstatningssatsen er kr. 200,- (pr. tapt/beskadiget medium).

  Skal du betale erstatning kan du sende oss en henvendelse via bestillingsskjemaet eller veiledningstelefonen.