Velkommen til Deichman Bjørvika

Oslos nye hovedbibliotek har nå åpnet dørene, og vi gleder oss til å møte deg og står klar til å gi deg et hus fylt av bøker, energi og mennesker!

Vi ber deg om å sette deg inn i smitteverntiltakene våre før du besøker oss.


Seks etasjer, et hav av muligheter

Du finner oss sentralt i byen, mellom Oslo S og Operaen der vi står klar til å gi deg en ny verden. En verden der du får historie, nåtid og framtid i en og samme bygning. Vi møter deg med kunnskap, historier, fortellinger, verksteder og mennesker over seks etasjer.

Vårt lyse og luftige bibliotek er fylt til randen av bøker, kultur og historie. Du finner både rom for studier eller avslapping, verksteder med aktiviteter for barn og voksne, kinosal, podkaststudio, instrumentstasjoner og åpne plasser med flott utsikt over Oslofjorden.

Deichman Bjørvika skal være et sted for deg, om du kommer for å låne bøker eller noe annet, om du vil høre på et foredrag, eller bare trenger et sted å slappe av mens du venter på toget. Kanskje du blir sulten? I 1. etasje finner du restaurant Centropa og en kafé med takterasse i 2. etasje.

Hver etasje i det nye biblioteket har ulik atmosfære, ulike funksjoner og muligheter. Her har vi noe for enhver smak. La oss gi deg en liten omvisning:

Smitteverntiltak

Vi har jobbet tett med helsemyndighetene for å kunne åpne på en forsvarlig måte med tanke på smittevern. Helsa og sikkerheten for medarbeiderne og lånerne våre har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak for å hindre spredning av koronaviruset:

  • Vi oppfordrer folk til å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere, og til å praktisere god hånd- og hostehygiene. Vi ønsker at folk holder seg hjemme ved luftveissymptomer.
  • Vi har plassert ut håndsprit flere steder i biblioteket.
  • Vi har økt renholdet, og vi tørker av skjermer (utlånsautomater, kopi/printer/publikums-pc'er) hver hele time, samt møteromsbord mellom hvert utlån.
  • Maks. 1000 personer kan være inne i biblioteket samtidig (normalt er 3000 tillatt).
  • Lånere kan oppholde seg på biblioteket i maks. to timer per dag. Studieceller kan bookes for inntil 1,5 t per dag (vi må rekke å rengjøre mellom hver student).
  • Spising er ikke tillatt inne i biblioteket, kun i restauranten.
  • Arrangementer gjennomføres med maks. 70 deltagere og med tilstrekkelig avstand (det er innført billettsystem).
  • Vi tar ikke i mot barnehage- eller klassebesøk.
  • Vi ønsker at besøkende helst benytter kort eller Vipps ved betaling.
  • Maks. 4 personer samtidig i heisene.

Åpningstider

Deichman Bjørvika er mer tilgjengelig enn det gamle hovedbiblioteket på Hammersborg. Bibliotekets dører er åpne alle dager i uken, på hverdager fra morgen til kveld. I tillegg kan du levere bøker hele døgnet i en ubetjent "innleveringskiosk" (lås deg inn med bibliotekkortet ditt).

Hverdager08 - 22
Lørdager og søndager10 - 18

Deichman Bjørvika er det eneste biblioteket i Oslo som er åpent og bemannet på søndager. Da er vi færre på jobb enn ellers i uka og kan ikke alltid vie like mye tid til deg som vi pleier, men vi hjelper deg som best vi kan. Hvis du leter etter noe du ikke finner, kan vi også gi deg veiledning på e-post (hjelp@deichman.no).

Åpningen

Deichman Bjørvika, Oslos nye hovedbibliotek, åpnet dørene torsdag 18. juni. Helst skulle vi sluppet hele byen inn på åpningsseremonien, men det kunne vi jo ikke på grunn av korona og smittevernhensyn. Det vi kan gjøre, er å gi deg dette som Camara Joof, Lars Saabye Christensen, Lars Lillo-Stenberg og Maria Lotus framførte ved åpningen:

Fly gjennom biblioteket

Bli med og fly gjennom det nye hovedbiblioteket i Bjørvika!