Samtale og debatt

Alf van der Haagen om Ingvar Ambjørnsen

Gjennom ni lange kvelder og netter i Hamburg har Ingvar Ambjørnsen fortalt om sitt liv i åpenhjertige samtaler til Alf van der Hagen

Gjennom ni lange kvelder og netter i Hamburg har Ingvar Ambjørnsen fortalt om sitt liv i åpenhjertige samtaler til Alf van der Hagen
Onsdag 15. mai 2024
18:00 - 21:00

I dette foredraget forteller Alf van der Hagen om Ingvar Ambjørnsens begivenhetsrike liv: om oppvekst og ungdomstid, livet som friker, arbeid på psykiatrisk avdeling i Lier og Bergen, før debuten på eget forlag i Bergen. Van der Haagen forteller videre om Ambjørnsens turbulente liv på Oslo øst på 70- og 80-tallet og år etter år uten fast adresse, før han flyttet til Hamburg i 1985 og ble en av Norges mest produktive og populære forfattere. Opplevelser fra denne tida på Oslo øst danner grunnlaget for de fleste bøkene han skrev på 1980- og tidlig 1990-tallet.

Helt siden debuten har Ingvar Ambjørnsen skrevet frem karakterer som står på kanten eller på utsiden av samfunnet, karakterer preget av angst og psykisk uro, rus og utenforskap, men også preget av varme og humor, vennskap, solidaritet ... og ikke minst sterke naturopplevelser. Bøkene hans har blitt folkelesning, høyt elsket av både unge og voksne lesere.

Med sjangeren «samtalememoarer» har Alf van der Hagen skapt en særegen blanding av kulturhistorie og forfatterbiografi. Det er prisbelønte og helt unike bøker som har gitt Alf van der Hagen en stor leserskare. Han kommer til biblioteket for å fortelle om Ingvar Ambjørnsens liv og forfatterskap.

Etter foredraget blir det filmvisning fra Filmrommet.no av Ambjørnsen-klassikeren med Pelle, Proffen og Lena: "Døden på Oslo S".

Vi serverer kaffe og te. Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Arrangeres av Deichman Tøyen