Festival

Grolitt: Ingen kjære mor

Ida Jackson, Kristina Leganger Iversen og Madeleine Schultz

Ida Jackson: Hedvig Kolboholen, Kristina Leganger Iversen: John Trygve Tollefsen, Madeleine Schultz: Anna-Julia Granberg/Blunderbluss.
Ida Jackson, Kristina Leganger Iversen og Madeleine Schultz
Torsdag 21. okt. 2021
18.00 - 19.00
Gratis - ingen påmelding

Forskere slår alarm og politikere roper varsko. Det fødes alt for lite barn i Norge! Også litteraturen har satt mamma under lupen. Bøker om morskap og barsel har vært en litterær trend de siste årene.

Kristina Leganger Iversen har undersøkt morskapet –historisk, økonomisk, i litteraturen og i hennes eget liv. Hun vegrer seg for å gå inn i den livsforandrende oppgaven.

Arrangementet er en del av Groruddalen litteraturfestival. Vi inviterer hele Oslo til Norges triveligste litteraturfestival for fjerde år på rad, med et program som gjenspeiler det mangfoldet som finnes i dalen. Alle arrangementer er gratis, ingen påmelding nødvendig. Følg med på deichman.no/grolitt, Facebook og Instagram for informasjon om alle arrangementer på festivalen.

I sin nye bok «Fødselsdag» forteller Ida Jackson hva det innebærer å bli mor for første gang. Om å gi seg hen til det organiske, til kaoskreftene, til alt som ikke lar seg kontrollere.

Hvordan forandrer morsrollen oss som mennesker? Kan den personlige erfaringen fortelle oss noe om hvorfor statistikken peker nedover? Møt to spennende forfattere. Samtalen ledes av Madeleine Schultz. Schultz undersøker morskap og vold gjennom generasjoner i sin nye bok «Morslinjer».