Festival
GroLitt: Panelsamtale - Migrasjonsmønstre i Groruddalen
Velkommen til Groruddalen Litteraturfestival!
På 1960-tallet bodde en fjerdedel av Oslos befolkning i Groruddalen og i 2016 hadde den omtrent 140 000 innbyggere. Dalen er også i konstant (by)utvikling og omtales ofte i mediene på godt og vondt.
I denne samtalen tar vi for oss hvordan det står til med innbyggerne i Groruddalen. Hvor er det folk bor, hvem er det som bor hvor, og er det egentlig sånn at folk flest flytter andre steder? Og ikke minst, hva kan litteraturen si oss om forholdene?
Panelet består av Eilert Berre Ellefsen og Silje Bekeng-Flemmen:
Eilert er samfunnsgeograf med bred erfaring fra stedsanalyser og behovskartlegging. Han jobber i Rodeo, et tverrfaglig arkitektkontor med prosjekter innenfor arkitektur og samfunnsvitenskap som har pågående prosjekter både på Kalbakken og Bjerke.
Silje er forfatter og journalist og har skrevet flere bøker. Hennes siste bok «Inn i vårt mørke hus» er en mørk fortelling som blant annet rommer flytting av skolegrenser og hva det gjør med lokalsamfunnet. Handlingen foregår i det fiktive Åsgård, men det er klare paralleller til debattene som har foregått i blant annet Oslo de siste årene.
Samtalen ledes av Agnes Fauske som er sosiolog og starter i ny jobb som forsker på forskningsinstituttet KIFO i løpet av høsten.
____
Om GroLitt:
Dette arrangementet er en del av Groruddalen litteraturfestival. Vi inviterer til en inspirerende og inkluderende festival for sjuende år på rad. Årets tema er flukt.
Programmet for kvelden:
18.00: Benyamin Farnam leser dikt
18.20: Paneldebatt: Migrasjonsmønstre i Groruddalen ved Eilert Berre Ellefsen, Silje Bekeng-Flemmen og Agnes Fauske
19.05: Musikalsk innslag ved Nikolai Heuer på horn
19.30: Bokbad: Brynjulf Jung Tjønn og Christian Strand