Formidling og fortelling

Strikk og lytt - med Karoline Brændjord!

Karoline Brændjord leser fra sin kritikerroste diktsamling «Jeg vil våkne til verden» mens du strikker ute i det fri!

May Therese Vorland
Karoline Brændjord leser fra sin kritikerroste diktsamling «Jeg vil våkne til verden» mens du strikker ute i det fri!
Tirsdag 30. aug. 2022
14.00 - 15.00
Gratis - ingen påmelding

Velkommen til høstens første Strikk og lytt! Vi starter sesongen ute i det fri med forfatterbesøk av Karoline Brændjord som vil lese fra sin følelsesnære diktsamling «Jeg vil våkne til verden». Arrangementet vil foregå ved drivhuset Spira – gjør deg klar til en Strikk og lytt med natur og litteratur i skjønn forening!

Karoline Brændjord er født i 1990 og bosatt i Oslo. Hun har gått på Skrivekunstakademiet i Hordaland og har studert Nord-Amerika-studier og sosialantropologi ved Universitetet i Oslo. Diktsamlingen "Jeg vil våkne til verden" er hennes første bok. Boka ble tildelt Kritikerprisen 2020 og Tarjei Vesaas' debutantpris 2020. Boka ble også plukket ut som en av de femten beste skjønnlitterære utgivelsene fra 2018 til 2020. Kåringen ble gjort av kritikerne Bernhard Ellefsen, Anne Merethe K. Prinos, Margunn Vikingstad og Janneken Øverland i forbindelse med formidlingsprosjektet «Beste norske 2018-2020».

Ta med deg ditt strikketøy eller hva enn du måtte holde på med av håndarbeid, eller bare kom for å lytte.

Arrangementet er støttet av Fritt ord og Kulturrådet.

Praktisk:

Drivhuset ligger ved Lambertseter Fritidsklubb (Langbølgen 2 A). Vi går sammen bort til drivhuset fra biblioteket kl. 13.55. Skulle været bli dårlig, gjennomfører vi arrangementet på scenen i biblioteket.

Om «Jeg vil våkne til verden» (Kolon forlag, 2020), omtale skrevet av kritiker Margunn Vikingstad:

Med ein markant energi, varme og skaparkraft skildrar dikt-eget tapet over ei mor som tok sitt eige liv. Spørsmålet som følgjer dei sorgfulle dikta, og som gjer dei partikulære og allmenne, er korleis ein kan forsone seg med å bli forlate og finne ein ny ståstad. Debutantens poetiske register er sanseleg, direkte og fantasirikt. Spennvidda, som er karakteristisk for denne boka, opnar opp for eit tilllitsfullt blikk på mennesket og ein iver overfor naturen og omverda der kjensla av sinne og avmakt er like sterk som lys og glede. Slik framstår minnearbeidet i "Jeg vil våkne til verden" så vel forfriskande som nødvendig.