Anbefales
Bob

Roman

Bob

En ung mann flytter til København sammen med kjæresten. Kjæresten skal studere, men Bob er usikker på hva han skal gjøre. Han tar ekstravakter på et hotell, innreder den lille ettromsleiligheten og drømmer om en fremtid med kjæresten. Romanens jeg-forteller er kjæresten, som er den samme jenta som i romanen «De». Likevel forteller hun kun om Bobs liv, og særlig om det hun selv ikke er en del av. Fortellerstilen er presis og humoristisk, under hverdagstristessen ulmer dramatikken under overflaten. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.
ForfatterHelle Helle
Utgitt2021

«En minimalistisk dansk «lag-kage»»

Når det er hun som forteller om han – hvem blir han da? Når det egentlig ikke er noe å fortelle, når det egentlig ikke er noe som skjer, når det egentlig bare er en ørkesløs vandring i ingenting. Helle Helle er en språkkunstner som forteller alt med få ord, som holder deg fast i et knipetak du aldri ønsker å komme ut av.

Passer for deg som ...

lengter etter ørkesløs vandring i Københavnske gater

Deichman-ansatt
«Gatelangs i København»

I et slentrende tempo fører Helle Helle oss gjennom Københavns gater. Språket danner en særegen rytme i fortellingen om Bob. Med gode observasjoner av hverdagslivet og refleksjoner rundt tilværelsens gåter, blir vi dratt gjennom teksten. Med gode minner fra København gir reiselysten meg et spark på leggen gjennom denne boka

Passer for deg som ...

liker et presist språk uten overflødig prat.

As
AstridDeichman