Anbefales
Persiana

Kokebøker

Persiana

oppskrifter fra Midtøsten og middelhavsområdet

Et kjøkken fylt med persiske fristelser. Den britisk-iranske kokken og matskribenten Sabrina Ghayour presenterer en rikholdig meny både til hverdags og de festlige anledningene. Her er småretter, kjøtt- og vegetarmåltider og delikate desserter. Lær å lage urteris, sitruslaks, safranskylling og spisskummenbakte gulrøtter, og rund av med en gulrotkake med pistasjnøtter og mandler, toppet med rosevannkrem. Ghayour bringer med seg arven fra det persiske kjøkkenet, med sine sterke aromaer og krydderduft, og kombinerer dette med inspirasjon fra arabiske og tyrkiske mattradisjoner. Resultatet er hundre spennende oppskrifter. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.
ForfatterSabrina Ghayour
OversetterLene Stokseth
Utgitt2020

«Persisk matkultur gjort tilgjengelig og uimotståelig.»

En vakker og tilgjengelig kokebok med smaksrike retter fra Midtøsten. Mange av oppskriftene har jeg laget selv, og jeg har bare fått skryt! Enkle, gode rette som passer både til hverdag og gjester uten for mye stress.

Passer for deg som ...

elsker fargerik og smakfull hverdagsmat

SaraDeichman
«Fyll kjøkkenet med kulinariske fristelser!»

Dette er boka for deg som trenger en oppmuntring i hverdagen! Gjennom hundre oppskrifter med krydder, smaker og farger - blir sansene og humøret på topp. Med inspirerende og delikate fotografier fristes både øyet og ganen - det er nesten så man kjenner duftene sive inn på kjøkkenet!

Passer for deg som ...

vil gi smaksløkene nye opplevelser.

CarolineCarolineDeichman

Relaterte temalister (1)