
Kokebok med tradisjoner fra Rørostraktene og Nord-Østerdalen
Denne kokeboka inneholder oppskrifter på tradisjonelle retter fra områdene rundt Røros og Nord-Østerdalen. I første del av boka, beskriver forfatterne tradisjonell matkultur og bruk av ulike råvarer som var typisk for området i eldre tider. I annen del presenterer forfatterne oppskrifter på tradisjonsmat: klubb og duppe, blodpannekaker, lefser, elghakk, gomme, tjukksnepp, fiskekaker av sik og mye annet. I arbeidet med å samle inn informasjon om tradisjoner og oppskrifter, har forfatterne intervjuet en rekke mennesker som vokste opp i traktene omkring Røros og Nord-Østerdalen, og trukket veksel på kunnskapen hos flere avdelinger av Norsk Bygdekvinnelag. Boken har register og litteraturliste. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.
Forfattere | Else Marie ØvrebøMay Kari Wagenius Distad |
---|---|
Utgitt | 2018 |