Anbefales
Min bror er konge

Roman

Min bror er konge

Det er sommerferie og Måns som egentlig bor i Stockholm skal tilbringe ferien sammen med mamma i Malmø. Mamma skal jobbe i Malmø. En av de første dagene møter Måns Mikkel, en gutt som ser livsfarlig ut. Øynene er smale, med sinte sprekker og armene hans er dekt av tatoveringer. Mikkel utfordrer Måns på skateboard, og Måns overrasker Mikkel med sine skills. Etter det begynner de å henge sammen og Måns har aldri hatt det så gøy før. Sommeren i Malmø ser ut til å bli den aller beste i Måns elleve år lange liv. Men da Mikkel finner ut at hans nye venn ikke har vært helt ærlig, er Måns usikker på hva som kommer til å skje. Dette er en oppveksthistorie om å være født i feil kropp. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.
ForfatterJenny Jägerfeld
OversetterGunnhild Magnussen
Utgitt2018

«Fint og realistisk om å vere 11 år og trans»

Eg elskar denne boka! Ho handlar mest om vennskap, men òg om å vere trans, og eg syns hovudpersonen er ei truverdig framstilling av ein ung transgutt. Han beskriv det sjølv så godt med: "Jentetiss og gutt er så klart en litt uvanlig kombinasjon, men nå er det altså sånn, og jeg er ikke den eneste gutten i verden med jentetiss".

Passer for deg som ...

vil lese og lære meir om å vere ung (og trans) i dag

JonasJonasDeichman
«Å få være seg selv for en sommer.»

Jeg er skikkelig svak for karakterene i Jenny Jägerfelds bøker. Måns, Mikkel Nora og alle de andre i "Min bror er konge" er ikke noe unntak. En nydelig fortelling om et ferskt vennskap, om blodsbrødre, om en stor hemmelighet, om en mamma som forstår og en pappa som blir redd. Men det beste: Måns' humoristiske betraktninger på alt sammen.

Passer for deg som ...

vil oppleve Malmösommer med Måns og Mikkel.

AnneAnneDeichman