Konjakk, armanjakk og brandy

Konjakk, armanjakk og brandy

Verdens fineste destillat anser vi for å være konjakk, som i en stor del av 1900-tallet prestisjemessig har vært det klart ledende brennevinet. Lillesøsteren armanjakk har etter viss kvalitetsproblemer forbedret sitt rykte vesentlig, og i dag kan man finne smaksrike og elegante merker. Til ogmed innen gruppen brandy kan man nå finne merker med svært god kvalitet, i følge bokens forfatter. Brandy var lenge det internasjonale faguttrykket forbrennevin som ble destillert av vin, men termen ble også brukt på destillater fra andre råvarer. EU innskjerpet derfor lovgivningen, blant annet ved å skille mellom druebrennevin og brandy. Boken klargjør begrepene og beskriver også fremstillingsprosessene for de ulike destillatene - fra råvare til ferdig produkt. Boken presenterer ca 220 konjakk- og armanjakkprodusenter og vel 100 brandyprodusenter og deres merker. Så godt som alle produsentene og merkene er poengberegnet. Boken er rikt illustrert med fotografier i farger. Med register.
ForfatterUrban Laurin
Utgitt1999