Samtale og debatt

Maren Uthaug: med sans for det makabre

Hvorfor er det så deilig å boltre seg i det groteske?

Foto: Fjeldbraaten/Blunderbluss, Uthaug/Thomas Howalt Andersen
Hvorfor er det så deilig å boltre seg i det groteske?
Tirsdag 29. mars 2022
19.00 - 19.45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Maren Uthaug blir kalt både pikant og umoralsk. Noen melder om fysisk ubehag etter å ha lest bøkene hennes. Men her er også stor kjærlighet og vare følelser.

Den dansk-norske forfatteren og stripetegneren Maren Uthaug er vant til å skape overskrifter. Det var vanskelig å unngå fjorårets suksess, ‘Ein lykkeleg slutt’, en roman om nekrofili og gravferdskonsulenter. I hjemlandet ble det også sinte leserinnlegg og debatt etter ‘Der det finst fuglar’, som tar utgangspunkt i et virkelig lokalsamfunn og skildrer blant annet incest og barnedrap. Nå er endelig debutromanen å lese på norsk. ‘Og sånn blei det’ tematiserer oppvekst og familiehemmeligheter, og handler om en samisk jente som blir dratt opp med røttene sine og nektet kjennskap til sin egen mor.

Maren er selv født i Kautokeino og er halvt samisk, men flyttet til Danmark da hun var barn. Nå møter hun forfatteren og forleggeren Ida Fjeldbraaten til samtale.


  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før.

  Billettene blir tilgjengelig én uke før samtalen, kl. 08.00.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika. Opptaket blir liggende i 14 dager.

  Lån bøker av Maren Uthaug ()