Deichman Bjørvika


Åpner våren 2020

Deichman Bjørvika blir hele Oslos hovedbibliotek, formet av menneskene som kommer dit. Seks etasjer med litteratur, lese- og studieplasser, scener, kinosal og verksteder - for store og små. Kunnskapsrike bibliotekansatte inviterer deg til fordypning, kunnskap og glede - på dine premisser.

Adresse

Anne-Cath. Vestlys plass 1

0150 Oslo

Det nye biblioteket

Deichman Bjørvika åpner i 2020.

Snart flytter vi hovedbiblioteket vårt til Bjørvika! Du vil finne oss sentralt i byen, mellom Oslo Sentralstasjon og Operaen der vi snart står klar til å gi deg en ny verden. En verden der du får kontakt med historie, nåtid og framtid i en og samme bygning. 

Deichman-bibliotekene er Norges mest besøkte kulturinstitusjon. Når vi åpner i det nye huset, møter vi deg med seks etasjer.

Vårt lyse og luftige bibliotek blir fylt til randen av bøker, kultur og historie. Du får tilgang til rom for studier eller avslapping. Her blir det kinosal og åpne plasser for vrimling. Du kan også bruke verksteder, og det blir aktiviteter for barn og voksne. Alt toppes med utsikt over Oslofjorden i øverste etasje. Der vil du finne Carl Deichmans opprinnelige gave til Oslos innbyggere, samlingen på 6000 bøker. I tillegg kan du sjekke ut stillerommet til kunstprosjektet Framtidsbiblioteket. Alt dette får du tilgang til uten at det koster deg noe!

Deichman Bjørvika skal være et sted for deg, om du kommer for å låne bøker eller noe annet, om du vil høre på et foredrag, eller kanskje bare trenger et sted å slappe av mens du venter på toget. Kanskje du får lyst på mat? Da kan du spise på restauranten eller kaféen vår!

Vi gleder oss til å møte deg i 2020 og står klar til å gi deg et levende hus fylt av bøker, energi og mennesker.

Fakta

Byggefase2014 - 2019
Biblioteket åpner for publikumVåren 2020
Bruttoareal19 600 m2
Funksjonsareal13 560 m2
Etasjer5, med innskutte mesaniner og underetasje
Besøkstall2 000 000/ år
Tomt/plasseringFelt A8 i Bjørvikaplanen, nord for Operaen
MiljøPassivhusnivå og 50 prosent reduksjon i CO2-utslipp i forhold til dagens byggepraksis. Et forbildeprosjekt i FutureBuilt, støttet av Enova SF
ArkitektLund Hagem arkitekter AS og Atelier Oslo AS
InteriørarkitektAS Scenario Interiørarkitekter MNIL

Kilde: kulturbyggene.no