Samtale og debatt
Verden forklart: Borgerkrigen i Sudan
Vi lever i en urolig verden. I høst løfter Deichman frem konflikter som preger den internasjonale maktbalansen. Til oss kommer eksperter som vil gjøre oss litt klokere på noen av de store spørsmålene i vår tid.
Møt Gunnar M. Sørbø, en av Norges fremste eksperter på Sudan. Han er sosialantropolog og professor emeritus ved Chr. Michelsens institutt og har jobbet med Sudan i over 50 år. “Det skjer nå farlige omdreininger i borgerkrigen i Sudan. Flere land blander seg inn, russerne har valgt side og krigen får en stadig mer etnisk dimensjon”, skriver Sørbø i en fersk artikkel. Han vil ta oss gjennom de viktigste sidene ved konflikten og dens internasjonale konsekvenser.
Borgerkrigen i Sudan omtales av humanitære organisasjoner som en av de verste krisene på flere tiår. Millioner av mennesker er på flukt og halve befolkningen i landet er truet av sult som følge av striden mellom Sudans hær og den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF). Borgerkrigen er ikke mye omtalt i norsk presse, men Sudan dekker et stort landareal og borgerkrigen har store og alvorlige konsekvenser for befolkningen i landet - og for maktbalansen i regionen.
Etter foredraget åpner vi for korte spørsmål fra salen.
Praktisk info
Samtalen foregår på Musikkscenen i 3. etasje, ute i det åpne biblioteket. Det er ingen billetter, gratis og åpent for alle.
Vil du lære mer?
I høst har du mulighet til å få med deg flere morgenforedrag hos oss.
Fordyp deg i konflikten ()
Vi har bøkene til utlån!