12 måneder, 12 klassikere

Mange har tenkt at det hadde vært så fint å lese flere klassikere. Hver måned i 2021 vil vi foreslå to klassikere; én norsk og én oversatt. Du kan lese en av dem eller begge, det velger du selv.


Informasjon

Når du har lest en bok ferdig setter du et kryss i et skjema (finnes digitalt på Facebook eller i papirform på biblioteket). Alle som har minst 6 kryss på skjemaet og leverer det inn til oss ved utgangen av året, er med i trekningen av noen små, trivelige premier.

Også har vi lyst til å avslutte leseåret med kake til alle og et staselig forfatterbesøk.

Følg med på Facebook-siden vår eller på utstillingshylla i biblioteket for månedens utvalgte bøker!

November

Hurra! Endelig november! Neida ... November er en litt tøff måned. Derfor holder vi oss unna det tyngste og mørkeste i månedens klassikerutfordring. November-bøkene er oppvekstromaner med handling fra omtrent samme tid, men fra ulike miljøer.

Månedens norske klassiker: Lillelord (1955) av Johan Borgen

Lillelord er kallenavnet til den begavede og søkende gutten Wilfred Sagen som vokser opp på Oslos beste vestkant før første verdenskrig. Dette er første bok i Lillelord-trilogien som regnes som Johan Borgens hovedverk.

Månedens oversatte klassiker: Det vokser et tre i Brooklyn (1943) av Betty Smith

Betty Smiths Det vokser et tre i Brooklyn ble første gang oversatt til norsk i 1946. Samme året fikk filmversjonen av boka Oscar! Handlingen foregår på samme tid som Lillelord, nemlig på starten av 1900-tallet, men her befinner vi oss i et ganske annerledes miljø, nemlig hos arbeiderklassen i New York. 2015 ble romanen oversatt på nytt til norsk av Vibeke Saugestad.

Månedens norske klassiker ()

    Månedens oversatte klassiker ()