Allbok - appen for e-bøker og lydbøker

Nå kan du som Deichman-låner laste ned appen Allbok. Her kan du låne e-bøker og lydbøker på nett.


Last ned Allbok-appen

Allbok fra Bokbasen finnes som app for både iOS og Android og kan lastes ned fra App store eller Google play. I tillegg til å kunne låne og lese bøker på telefon og nettbrett kan man lese bøkene rett i nettleseren på www.allbok.no.

For dem som har brukt eBokBib-appen til nå, gjelder følgende:

Bøker som ble reservert i eBokBib-appen, ble flyttet over til Allbok. E-bøker som allerede ble lånt i eBokBib, må leses ferdig i eBokBib. Fra onsdag 1. april 2020, dagen vi gikk over til Allbok, var det ikke lenger mulig å låne nye bøker i eBokBib, men lånerne kan altså lese ferdig det de allerede har lånt.

Q & A

I tillegg har Allbok mye informasjon på sine nettsider om hvordan du bruker og finner fram i Allbok – både på nett og gjennom appen. Når du er logget inn i Allbok, kan du gå inn på menypunktet Profil, der kan du få hjelp direkte via chat.

Økt etterspørsel

Deichman merker stor etterspørsel etter e-bøker og e-lydbøker etter at bibliotekene måtte stenge pga korornaviruset, og utlån av papirbøker måtte opphøre.

- Vi kjøper nå inn mange flere, nye bøker til e-bokbrukerne våre. Målet er å gi oslofolk et enda bedre e-boktilbud, både under koronasituasjonen og for framtiden, sier biblioteksjef Knut Skansen.

Større e-bokutvalg

Appen, som støtter flere ulike e- og lydbokformater, gjør det mulig for biblioteket å tilby et enda større utvalg av e-bøker enn før. Støtte for PDF i tillegg til epub gjør for eksempel at lånerne kan lese et større utvalg rikt illustrerte barnebøker. Allbok støtter de tekniske formatene epub 2 og epub 3, som gir mange muligheter for å tilby et godt utvalg bøker, kort fortalt.