Bibliotekene er stengt

Deichman stengte alle bibliotekene fra lørdag 23. januar. Onsdag 3. februar åpner vi igjen. Åpningstider og mer informasjon vil komme. Følg med på deichman.no.

Begrunnelsen for å stenge var å minimere sosial omgang i Oslo og hindre smittespredning. Stengingen gjelder Deichman Bjørvika og alle andre Deichmanbiblioteker i Oslo.


Vi forlenger fristene - enda en gang!

Innlevering av lånte medier (bøkere, filmer, musikk osv):

Vi forlenger innleveringsfristen for deg. Du trenger ikke å levere noe som helst før tidligst 22. februar. Hvis situasjonen er sånn at vi fremdeles ikke kan åpne, kommer vi til å forlenge fristen ytterligere. På deichman.no/min-side vil vi oppdatere fristen på det du har lånt.

Henting av bestilte medier (bøker, filmer, musikk osv):

Hentefristen på bestilt materiale har vi nå forlenget til 22. februar. Du trenger ikke foreta deg noe. Hvis situasjonen er sånn at vi fremdeles ikke kan åpne, kommer vi til å forlenge hentefristen ytterligere. På deichman.no/min-side vil vi oppdatere fristen på det du har bestilt.

Døgnåpen innlevering stenges midlertidig

Innleveringsautomaten i Bjørvika er stengt inntil videre.

Grunnen til det er at vi ikke kan ha ansatte på jobb til å håndtere det innleverte materialet. Vi ønsker heller ikke å oppfordre folk til å flytte på seg mer enn absolutt nødvendig.

Endringer for arrangementer

Alle digitale arrangementer, som forutsetter fysiske møter mellom flere personer, til og med 31. januar er nå avlyst eller utsatt. Grunnen til det er at vi nå ikke kan samle bidragsytere, kamerafolk og andre for å produsere disse arrangementene.

Digitale møter hvor ingen deltakere samles fysisk (som språkkafeer og andre arrangementer hvor alle deltakere og Deichmans ansatte deltar individuelt fra hver sin datamaskin/mobil/nettbrett), kommer fortsatt til å gå som planlagt.

Følg med på deichman.no eller Facebook-siden vår, så holder vi deg oppdatert der.

Info til lånerne

Å stenge får mange praktiske konsekvenser for lånerne våre. Beslutningen om å stenge ble tatt fredag kveld, så vi trengte noe tid på å få oversikt over hvordan vi skal betjene lånerne mens bibliotekene er stengte. Takk for tålmodigheten!

Det er fortsatt ubesvarte spørsmål. Det beste vi kan si, er at vi kommer med mer presis informasjon så fort vi kan. Vi lover å oppdatere deg så fort vi vet noe, enten i sosiale medier, på nettsidene eller via et ekstra nyhetsbrev (til registrerte lånere).

Vi forholder oss også til informasjon fra nasjonale og lokale myndigheter og tar forbehold om raske endringer. Hvor lenge vi holder bibliotekene stengt, er umulig å svare på nå. Det mest sikre er at Deichman ikke ønsker å ta noen sjanser i denne situasjonen.

Beslutningen fredag kveld om å stenge er Deichmans egen. I påvente av mer informasjon mente vi dette var mest riktig. Lørdag kom regjeringen med pålegg om å stengte til og med 31. januar, noe Deichman selvsagt etterfulgte.

Hold ut! Ta vare på hverandre – og byen vi elsker så høyt!

Digitalt tilbud

Selv om bibliotekene har stengt dørene for fysiske besøk, så har vi heldigvis en rekke digitale tilbud for både store og små som du kan benytte rett fra din egen stue.