Bokåret på Deichman

I hele 2019 feirer Deichman Bokåret. Vi feirer at Norge er hovedland under bokmessen i Frankfurt, at det er 500 år siden de aller første bøkene ble trykket og brukt i Norge, men aller mest feirer vi BOKA – den evige kilde til inspirasjon og innsikt, glede og ergrelse, opplysning, kunnskap og utvidelse, sjokk, vantro og dyp tilfredsstillelse.

Gjennom hundrevis av arrangementer ønsker vi hele Oslos befolkning velkommen til opplevelser utenom det vanlige, med fokus på leselyst og leseglede. Vi skal nå de yngste, de eldste og alle midt i mellom.

Året byr på høytlesningstunder, utstillinger og boktips, litterære salonger, teater- og fortellerforestillinger, bokvandringer, bokfester, festival, litterære hyllester, lesesirkler og mye mer. Vi har arrangementer utendørs, på skoler, i barnehager og på alle Deichmans 23 bibliotek.

Vi skal feire boka – og det finnes minst én til alle!

Har du spørsmål om Bokåret 2019 på Deichman? Kontakt Bokåret-koordinator Mariann Youmans på e-post: mariann.youmans@deichman.no

Alle Bokåret på Deichman-arrangement er støttet av Nasjonalbiblioteket.


Avslutningskalas

Velkommen til den siste litterære festen på Hovedbiblioteket!

Fredag 29. november inviterer vi til stor feiring av Bokåret på Deichman Hovedbiblioteket. Det blir forfattere på scenen og bak DJ-pulten, du får bli med inn i husets hemmeligste rom og det blir musikalske og litterære overraskelser underveis. Samarbeid med NRK. Følg med for flere detaljer.

Dørene og baren åpner kl. 19.00

Åpent for alle over 20 år.

Flere arrangementer

Gull og gråstein

Vi feirer at boka er 500 år med en måneds utstilling i Kunstpassasjen på Jernbanetorget.

Fre 1. november til 2. desember kan du nyte samspillet mellom livet sjæl og bøkene om det. Fotograf Helge Skodvin har fanget øyeblikkene i store fotografier, og de møter en verden av bøker, midt i Oslo sentrum. Kunstpassasjen ligger mellom vestgående og østgående T-banelinje på Jernbanetorget.

Helge Skodvin (1968) er fotograf. Han bor og arbeider i Bergen. Han er utdannet tømrer, men har siden han la ned hammeren, arbeidet som fotograf for norske og internasjonale magasiner, aviser og forlag. Skodvin arbeider også med personlige prosjekter og han har gitt ut tre fotobøker: "240 Landscapes", "A Moveable Beast" og "Deilig er Jorden". Skodvin arbeider innen sjangeren dokumentarfotografi. Han har en sterk visuell signatur, der absurd humor ofte blir brukt for å vise hvordan det ser ut rundt oss, og hvordan vi lever livene våre i Norge.

Facebook: Helge Skodvin

Instagram: @hskodvin

Turneer

Bokåret på Deichman fokuserer spesielt på leseglede og leselyst blant barn og unge. I år går vi i dybden når det gjelder nye former for formidling. For tiden har vi tre turneer for barn og unge på gang, i tillegg til en mengde enkeltstående prosjekter. Boka lever i aller høyeste grad på bibliotekene!

Anna Fiske om hvordan vi blir til

Prisbelønte Anna Fiske reiser rundt med sin fantastiske bildebok: "Hvordan lager man en baby?" Barnehager og klasser i småskolen inviteres inn til forestillinger fylt av spørsmål og undring. Hvordan kommer babyen seg inn i mammas mage? Hvem kan lage en baby, og hvordan gjøres det egentlig?

17 forestillinger for barnehager og småskole.

Ruffen for en ny generasjon barn

Tor Åge Bringsværd fyller hele 80 år i høst! I sommer utlyste derfor Deichman en konkurranse om beste nyproduksjon av en Ruffenforestilling. Kvadratteatret gikk av med seieren og har skapt Ruffen. Det store eggrøveriet! med Deichman som produsent.

22 forestillinger for barnehager og småskole.

- Mariann Youmans, Deichman bibliotek

Samspill om klima og miljø

Teaterkompaniet Frontfigur har skapt en helt ny forestilling, med utgangspunkt i klima og miljø. Fremtidsvisjoner, lek og figurteater veksler med bokformidling, bokprat og filosofisk undring i etterkant.

30 forestillinger for 4. og 5. klasser.

- Natalia Taranenko, Deichman bibliotek