Deichman Bølers hus 50 år

Huset til Deichman Bøler har bursdag, og du er invitert til en hel uke med feiring! Det har vært bibliotek på Bøler siden 1962. De ti første årene holdt biblioteket til i Bøler senter sammen med blant andre bank og postkontor. 18. desember 1972 åpnet vi i den flotte bibliotekbygningen reist i Bølerlia, tegnet av arkitekt Sverre Fehn (1924–2009). Deichman er så stolte av denne arkitektoniske perlen, og nå inviterer vi alle til å bli med og feire bursdag i hele uke 47!


Program

Her er programmet for bursdagsuka:

Historikk

Det har vært bibliotek på Bøler siden 1962. De ti første årene holdt biblioteket til i Bøler senter og delte bygg med blant annet bank og postkontor.

18. desember 1972 ble det flotte arkitekttegnede bibliotekbygget vårt reist i Bølerlia. Bygget er som kjent tegnet av Sverre Fehn (1924–2009).

Interiør 1973 - Foto Leif Ørnelund - Oslo museum

Deichman Bøler, Eksteriør 1973

Biblioteket var rødt i veldig mange år, og mange kjenner det kanskje som et rødt bibliotek.

I løpet av de helt siste årene har bygget gjennomgått store oppgraderinger, helt i Sverre Fehns ånd, både inni og utenpå. Vi har blant annet fått nye lamper i taket, fasaden har blitt sandblåst tilbake til sin opprinnelige betongfarge og vi har fått ny dør.

Vi som jobber her er så stolte av denne arkitektoniske perlen, derfor inviterer vi deg til å bli med og feire bursdagen vår en hel uke fra 21. - 26. november.

Hjertelig velkommen!

Eksteriør 2020, biblioteket fikk ny inngangsdør.