Digitale tips fra Deichman

Foto: Erik Thallaug

Begynner du å gå tom for ideer til ting å gjøre nå som vi blir oppfordret til å holde oss mest mulig hjemme? Heldigvis finnes det en rekke digitale tilbud for både store og små som kan gjøre hverdagen din innholdsrik og fin, selv om du ikke forlater egen stue. Det digitale tilbudet er nærmest uendelig, så vi i Deichman har plukket noen godbiter:


Tips 1:

Lytt og lær med Barnas spørretime om korona

Mange barn har spørsmål om korona. Sammen med barnepodkasten Fortell meg om! har Deichman laget to episoder som svarer på noe av det de lurer på. I podkasten finner dere også mange andre morsomme episoder. Nysgjerrige barn kan få svar på sånt som hvordan er det å flytte hjemmefra? Og hvorfor får en gåsehud? Podkasten passer for barn fra 7 år. God lytting!

Du finner alle episodene av Fortell meg om! der du hører på podkast og på denne nettsiden:

Tips 2:

Podkasttips fra Deichman

Deichmans litteraturblogg er full av intervjuer, anbefalinger og artikler. På bloggen har får du blant annet en oversikt over våre personlige podkast-favoritter:

Hvis du kun ønsker tips til podkaster om litteratur - sjekk denne bloggposten:

Tips 3:

Brillebjørn

"Brillebjørn er hjemme fra barnehagen selv om han ikke er syk" er en lydbok av Ida Jackson som handler om koronaviruset og hjemmekontor.

Tips 4:

Lån e-lydbøker og e-bøker med lånekortet ditt

Last ned appene Libby og Allbok og logg deg inn med bibliotekkortnummer og pinkoden din. Gjennom Libby kan du låne engelske, spanske og russiske e-bøker og e-lydbøker. I Allbok-appen kan du låne norske e-bøker og e-lydbøker.

Vi har fylt på med hundrevis av nye e-bøker og e-lydbøker og økt antall tilgjengelige utlån for mange av bøkene. God lesing og lytting!

Tips 5:

Se en film på Filmbib

Med bibliotekkortnummeret ditt og pinkoden din får du tilgang til en rekke norske kortfilmer og dokumentarfilmer for både barn og voksne på den digitale filmtjenesten Filmbib.

Hva med å se Nina Grünflelds dokumentar om det jødiske barnehjemmet i Oslo før krigen «Ninas barn» eller «Drone» av Tonje Hessen Schei?

Tips 6:

Få musikkinspirasjon på musikkbloggen til Deichman

Lyst til å fylle ørene med noe nytt? Hver uke anbefaler musikkbloggen vår et utvalg av ferske utgivelser.

Tips 8:

Få faglig påfyll med Idunn

Idunn er Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningstidsskrifter og åpent tilgjengelige (open access) forskningsbøker. De har nå gjort plattformen fritt tilgjengelig.

Med Idunn kan du søke og lese i over 32 000 kvalitetssikrede tidsskriftartikler og bokkapitler innen mange fagområder.

Tips 9:

Lær et nytt språk!

Som låner hos Deichman har du tilgang til appen Libby. Her har du tilgang til mange språkkurs som e-lydbok. Kanskje du skal lære deg litt tysk eller fransk fra sofakroken?

Last ned appen og logg inn med bibliotekkortnummer og pinkode. Bonne chance!