Digitale tips fra Deichman

Bibliotekene har stengt dørene for å hindre og hemme videre spredning av koronaviruset. Heldigvis finnes det en rekke digitale tilbud for både store og små som kan gjøre hverdagen din innholdsrik og fin, selv om du ikke forlater egen stue. Det digitale tilbudet er nærmest uendelig, så vi i Deichman har plukket noen godbiter:


Tips 1:

Lytt og lær med barna med podkasten Fortell meg om!

Hvorfor kan jeg svømme gjennom vann, men ikke vann gjennom meg? Hva er bakterier? Hvordan lages stjerneskudd? Podkasten Fortell meg om! består av hele 68 episoder for nysgjerrige barn. Kanskje du kan lære noe nytt sammen med barnet ditt?

Tine Eide har laget podkasten i samarbeid med Deichman. God lytting!

Du finner podkasten der du hører på podkast og på denne nettsiden:

Tips 2:

Podkasttips fra Deichman

Deichmans litteraturblogg er full av intervjuer, anbefalinger og artikler. På bloggen vår publiserte vi nettopp en artikkel om våre personlige podkast-favoritter:

Hvis du kun ønsker tips til podkaster om litteratur - sjekk denne bloggposten:

Tips 3:

Brillebjørn

"Brillebjørn er hjemme fra barnehagen selv om han ikke er syk" er en lydbok av Ida Jackson som handler om koronaviruset og hjemmekontor.

Tips 4:

Lån e-lydbøker og e-bøker med lånekortet ditt

Last ned appene Libby og eBokBib og logg deg inn med bibliotekkortnummer og pinkoden din. Gjennom Libby kan du låne engelske, spanske og russiske e-bøker og e-lydbøker. I eBokBib-appen kan du låne norske e-bøker og e-lydbøker.

Vi har fylt på med hundrevis av nye e-bøker og e-lydbøker og økt antall tilgjengelige utlån for mange av bøkene. God lesing og lytting!

Tips 5:

Se en film på Filmbib

Med bibliotekkortnummeret ditt og pinkoden din får du tilgang til en rekke norske kortfilmer og dokumentarfilmer for både barn og voksne på den digitale filmtjenesten Filmbib.

Hva med å se Elsa Kvammes dokumentar om poeten Jan Erik Vold «Sorry brødre, det ble meg» eller «Fra barn til borger» av Janne Lindgren?

Tips 6:

Få musikkinspirasjon på musikkbloggen til Deichman

Lyst til å fylle ørene med noe nytt? Hver uke anbefaler musikkbloggen vår et utvalg av ferske utgivelser.

Tips 8:

Få faglig påfyll med Idunn

Idunn er Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningstidsskrifter og åpent tilgjengelige (open access) forskningsbøker. De har nå gjort plattformen fritt tilgjengelig.

Med Idunn kan du søke og lese i over 32 000 kvalitetssikrede tidsskriftartikler og bokkapitler innen mange fagområder.

Tips 9:

Lær et nytt språk!

Som låner hos Deichman har du tilgang til appen Libby. Her har du tilgang til mange språkkurs som e-lydbok. Kanskje du skal lære deg litt tysk eller fransk fra sofakroken?

Last ned appen og logg inn med bibliotekkortnummer og pinkode. Bonne chance!