Disse møter du på skaperfestivalen

Bli kjent med alle de kreative folkene og prosjektene du får møte på Oslo skaperfestival i år. Du finner de fleste av dem i Kringsjå, utkragningen fra 4. til 5. etasje i biblioteket.

Lista er alfabetisk.


Buildher

For tre år siden grunnla Georgina Seviour Buildher. Alt hun hadde var en koffert fylt med lånte verktøy og en drøm om å skape et fellesskap for kvinner som liker å bygge. Etter suksessen med pop-up arrangementer klarte de å samle inn penger til et lite verksted på bare 9 m². I dag har Buildher et romsligere verksted på 75 m², og teamet med frivillige har vokst. I løpet av de siste tre årene har de lært over 200 kvinner grunnleggende snekkekunnskaper og etablert et sterkt fellesskap i Trondheim.

Under Oslo Skaperfestival kan du lage en enkel ramme til et bilde, og ta polaroid-bildet selv. Slik får du med deg et minne hjem, og kanskje noen nye snekkerferdigheter.

Foto: Buildher

Bitraf

Bitraf er Norges største skaperverksted, med imponerende 1200 m² fylt med muligheter! Hos dem, langs Akerselva, finner du verksteder for tre, metall, tekstil, biolab, elektronikk-lab og mye mer. Bitraf har alt fra laserkuttere og CNC-maskiner til 3D-printere og broderimaskiner – alt du trenger for å skape nesten hva som helst!

På Oslo skaperfestival kan du se eksempler på hva de nesten 400 medlemmene hos Bitraf har laget, og la deg inspirere av mangfoldet av prosjekter. Standen er et ekte skaperverksted og vil garantert inspirere deg til å sette i gang med egne prosjekter!

Foto: Bitraf

BioFibre

Møt biodesigner Kristin Sunde, som viser frem fascinerende og bærekraftige materialer laget av naturens egne prosesser. Kristin bruker biofibre som SCOBY, mycel og tang for å skape alt fra vegansk lær og bioplast til unike kunstverk og klær. Målet hennes er å finne praktiske alternativer til syntetiske materialer ved å kombinere teknologi og natur på en innovativ måte.

På Oslo skaperfestival kan du oppleve og ta på materialer du kanskje aldri har sett før – biologisk nedbrytbare tekstiler og produkter som er både vakre og funksjonelle. Her får du en sanselig og grensesprengende opplevelse, og en ny forståelse for hvordan natur og teknologi kan smelte sammen for å skape fremtidens bærekraftige løsninger.

Gå innom Kristin og la deg inspirere! Kanskje går du derfra med nye ideer og lyst til å utforske bærekraftige materialer selv. BioFibre gir deg muligheten til å oppdage hvordan du kan være med på å forme en grønnere fremtid.

Foto: Kristin Sunde

BRÅK

Vi er BRÅK, og vi bygger musikkutstyr! Det hele startet som en rolig hobby, men tok raskt av, som slike ting ofte gjør. Nå lager vi utstyr for musikere over hele verden – både store og små. I fem år har vi laget fuzzpedaler og annet utstyr som gir gitarer den råe lyden folk elsker.

Nå kan du teste gitarer og pedaler vi har bygget, og kjenne på kraften av ekte fuzz. Etter besøket vil du føle deg inspirert, og kanskje med litt vibrasjon i fingrene. Velkommen til en kreativ og energisk musikalsk opplevelse!

Foto: Torje Aambø

The Cat Tree

Praksisstudentene fra OsloMet tilbringer vanligvis tiden siden i Folkeverkstedet på Deichman Bjørvika. Nå inviterer de deg til en kreativ og morsom opplevelse på Oslo Skaperfestival.

Vi har laget en installasjon inspirert av ideen om at alle kan lage noe, enten det regnes som kunst eller ikke. Du vil se et stort tre fylt med håndlagde katter, noen basert på populære memes. Vi ønsker å gi deg lyst til å prøve og lage noe selv! Du kan få trinn for trinn-instruksjoner på hvordan du lager dine egne kattebamser, og vi vil gjerne snakke om enkle prosjekter og hvordan du kan bruke verktøyene på Folkeverkstedet, spesielt hvis du er nybegynner. Vårt mål er å senke terskelen for å prøve noe nytt og oppmuntre til kreativitet.

Installasjonen passer for hele familien, og så kom innom oss for inspirasjon, glede og kanskje med en liten, søt katt.

Illustrasjon: Privat

Cosplay med Melina og Christina

Hvis du drømmer om å kle deg ut hele året og ikke bare på Halloween, da er cosplay noe for deg. Møt Melina fra Jedi.librarian og Christina fra Chrix Design, som begge to har har mange års erfaring med cosplay og propmaking. De lærer deg hva cosplay er, og hvordan du kan komme i gang. De svarer på alle spørsmål og deler sine beste tips og triks. Uansett om du er nybegynner eller har langerfaring, er du velkommen innom for en inspirerende prat om kostymer og kreativitet.

Etter å ha besøkt Melina og Christina håper vi du er sikker på at du aldri er for ung eller gammel til å kle deg ut og ha det moro!

Foto: Melina Edvardsen, Christina Eriing

Crafting Sounds - Game of Music

Opplev musikk på en helt ny måte med Crafting Sounds - Game of Music! Mari Lesteberg, en skaper med bakgrunn i musikk, teknologi og gjenbruk, inviterer deg til en interaktiv installasjon hvor resirkulerte materialer blir til musikkinstrumenter.

Ved å manipulere materialer på et lysbord skaper du selv lyd og musikk, styrt av en algoritme som projiserer levende mønstre i sanntid. Her blir du en del av både musikken og skapelsen, og du kan utforske hvordan teknologi kan visualisere lyd på en leken måte.

Foto: Privat

Elektromagnetisk kanon

Renato Bugge representerer Hackheim, et kreativt verksted i Trondheim som er inspirert av Bitraf i Oslo, men i mindre skala. Etter å ha vært en del av Hackheim i nesten åtte år, har han vært med på mange spennende prosjekter, spesielt innen Robowars. Dette unike arrangementet, som skjer to ganger i året, involverer roboter på inntil 4 kilo som konkurrerer i intense kamper.

Med seg til Oslo skaperfestival har Renato med seg se Coilgun, en elektromagnetisk kanon laget for å skyte prosjektiler – perfekt for å knuse brusbokser!

Han har også med et 1-pixel kamera, som er bygget med en vanlig projektor og en fotodetektor. Med litt komplisert matematikk kan man nemlig få frem bilder av objekter, noe som virkelig viser hva man kan oppnå med kreativitet og teknologi.

Renato og Hackheim vil vise deg at med litt innsats og de rette verktøyene kan man lage fantastiske ting.

Foto: Privat

Elektroniske instrumenter: Thomas Combriat

Thomas Combriat er en kreativ musiker, med forkjærlighet for å lage unike elektroniske instrumenter. Allerede som ung eksperimenterte han med å koble saxofonen sin til gitarpedaler for å lage spennende lyder. Nå utvikler han elektroniske saxofoner, synthesizere og jobber med Mozzi, et lydsyntese-bibliotek for Arduino.

På festivalen får du oppleve og lære om hvordan man kan lage musikk og lyd ved hjelp av rimelig hardware. Du kan snakke med Thomas og diskutere, utforske og høre hvordan lydsyntese fungerer i en spennende og kreativ setting.

Thomas ønsker å gi deg et innblikk i ulike måter å lage elektronisk musikk på, og vise hva det innebærer å lage sine egne elektroniske instrumenter. Kom og bli inspirert av lyden av kreativitet!

Foto: Thomas Combriat

Elvebakken videregående skole

Elvebakken videregående skole stiller med sitt skaperverksted og engasjerte elever fra teknologi- og forskningslinjen. Her får du innblikk i hvordan det er å være en del av et skaperverksted på skolen og hva man lærer gjennom kreative prosjekter.

På Oslo skaperfestival kan du snakke med elever om miljøet på Elvebakken, deres erfaringer og få svar på alt du lurer på om å velge videregående skole. Det er en glimrende mulighet for ungdomsskoleelever som er nysgjerrige på hva som venter dem videre.

Foto: Harald Zeigler

Future Music

Møt Yuchen Zhang, masterstudent i interaksjonsdesign ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Han forsker på hvordan musikk kan integreres i interaksjoner mellom menneske og maskin, med fokus på følelsesuttrykk og AI-generert musikk. Echospace er en plattform Yuchen holder på å utvikle, hvor han kombinerer AI og musikk for å skape personlig tilpassede, følelsesdrevne musikkopplevelser.

På standen hans får du muligheten til å se hvordan teknologi og musikk kan smelte sammen på en helt ny måte. Du kan blant annet prøve "smile-generated music", hvor ditt eget smil blir omgjort til unike musikalske komposisjoner i sanntid. Dette er en spennende opplevelse som passer for både voksne og barn, og som gir deg sjansen til å utforske fremtidens musikk.

Garage Avanger

Møt Justin White, kjent som Garage Avenger på YouTube! Han er en oppfinner som gjør sine ville ideer til virkelighet, med spesialisering i å bygge morsomme, små kjøretøy og praktiske løsninger på problemer du ikke visste du hadde. På Oslo skaperfestival kan du se noen av hans imponerende prosjekter: en 1920-tallsinspirert olabil, et sushitog-bord, en jet-slede, en sekketralle-gokart og et stemmestyrt ølsofa-kjøleskap

Du kan få prøvesitte noen av kjøretøyene, og Justin vil demonstrere kraften til EDF-motorene på jet-sleden. I tillegg kan du bestille en alkoholfri drikke fra det stemmestyrte ølsofa-kjøleskapet!

Her må alle innom, spesielt fedre og sønner som blir inspirert til å gjøre drømmene sine til virkelighet – selv om noen fedre kanskje blir litt frustrerte når barna vil bygge det samme hjemme.

Foto: Justin White

Human-Computer Interaction and Immersive Cultural Experiences and Interaction

Møt på Oslo Skaperfestival og utforsk hvordan AI og teknologi kan forvandle kulturelle kreasjoner. Xinyue Li er en designer som jobber med menneske-maskin-interaksjon og kreativitet. På standen hennes kan du oppleve hvordan AI og VR kan hjelpe deg til å dykke dypere inn i ulike kulturer og finne inspirasjon til egne verk.

Gjennom interaktive projeksjoner og virtuelle omgivelser kan du lære om kulturer på en ny måte, skape musikk, malerier eller korte videoer basert på det du opplever. Dette passer for alle, fra barn til voksne, og spesielt for dem som er interessert i kreativ kulturutforskning.

Besøk standen og bli inspirert til å oppleve ulik kultur som en levende, interaktiv opplevelse!

Illustrasjon: Xinyue Li

IgNite UiO

IgNite UiO er en lekeplass for teknologi, vitenskap og kreativitet, hvor studenter, ansatte og elever ved Universitetet i Oslo kan eksperimentere og forske på alt fra biologi til mekanikk.

På Oslo skaperfestival inviteres du med på morsomme aktiviteter som å lage ditt eget terrarium eller skyte opp en vannrakett! Du trenger ingen forkunnskaper – bare nysgjerrighet og lyst til å lære.

Besøk IgNite UiO for å oppleve teknologi på en leken og innovativ måte, og gå hjem med ny kunnskap og inspirasjon!

Foto: Privat

Imagine to Float: Nico Ibaceta

Med et byggesett kan du lage din egen kajakk. På Oslo skaperfestival kan du få prøve selv! Med ramme av tre og et skinntrekk, gir dette unike muligheter til å bygge helt uten verktøy. Den kan settes sammen hvor som helst, i garasjen, på stranda, hytta eller til og med på biblioteket.

Ta med deg noen du vil dele turen med, og nyt opplevelsen av å flyte i en helt unik kajakk.

Foto: Erik Thallaug

Lydkamera og elektronisk papir

Møt Kim Øyhus, sivilingeniør i fysikk fra Bitraf, og opplev en overraskende kombinasjon av teknologi og kreativitet! Han lærer deg hvordan fotografier kan gjengis på elektronisk papir uten bruk av energi eller tradisjonelt papir, en grønn teknologi som minner om gamle papirbilder, med en moderne vri.

I tillegg kan du utforske lydens verden ved å prøve lydkameraer som visualiserer lyd på ulike måter. Dette passer for alle som er nysgjerrige på ny, miljøvennlig teknologi, uansett alder!

Foto: Kim Øyhus

Lærarbeid med Juan

Juan Ramirez er en leatherman og lager vesker, belter og masse andre ting i skinn. Han syr både for hånd og med maskin. Han jobber også med metall og andre materialer for å skape unike objekter.

På Oslo skaperfestival kan du se noe av det Juan lager, og kanskje får du prøve deg på litt skinnarbeid selv.

Foto: Roberto Di Trani

Lær Kidsa Koding

Lær Kidsa Koding er en frivillig bevegelse som jobber for at barn og unge skal lære å forstå og bruke teknologi på en kreativ måte. Vi vil hjelpe de unge til å bli skapere, ikke bare brukere, i det digitale samfunnet. Vi brenner for at alle i skolealder skal få muligheten til å lære programmering og informatikk.

På vår stand under Oslo Skaperfestival kan barna prøve ulike former for programmering! De kan kjøre små robotbiler som Bit:bot, løse morsomme programmeringsoppgaver og utforske teknologi på en kreativ måte.

Vi håper å inspirere barn og unge til å se programmering som en spennende aktivitet, og kanskje til og med bli med i en av våre gratis kodeklubber. Opplegget vårt passer for hele familien, så kom innom og lek med oss!

Foto: Lær Kidsa Koding

Makerspace Munch

Bli kjent med en kreativ læringsarena: Makerspace Munch, et makerspace for elevene ved Edvard Munch videregående skole. Her jobber det tre lærere og fire elevassistenter, som denne helgen kommer til Oslo skaperfestival. Til daglig jobber elevene med både skoleprosjekter og personlige idéer.

Foto: Edvard Munch videregående skole

Maskinens ansikt: Benjamin Rokseth

Benjamin Rokseth, en litteraturviter, musiker og datanerd, tar med seg en fascinerende kombinasjon av sci-fi og teknologi til Oslo Skaperfestival. Med en bakgrunn i bibliotekverdenen og en lidenskap for å utforske maskinlæring og maskinsyn, har Benjamin skapt en interaktiv stand som lar deg utforske fremtidens teknologi.

Med "Maskinens ansikt" får du utfordre en stoisk robot i koppspill, deepfake ditt eget hologram, eller oppleve å tegne – eller bli tegnet – med laser. Dette er en unik mulighet til å oppleve hvordan maskinlæring kan brukes til visuelle uttrykk på nye og overraskende måter.

Du går forhåpentligvis herfra med et nytt perspektiv på hvordan maskiner og kunstig intelligens kan gi oss nye måter å skape på, uten å erstatte menneskets kreativitet.

Foto: Benjamin Rokseth

Modellgravemaskin

Er du glad i modeller? Og aller helst de som beveger seg? Lars Bostrøm Ørland har laget en av en Liebherr gravemaskin i skala 1:87. Nå viser han den frem på Oslo skaperfestival.

Under gravemaskinen sitter mekanismer som gir gravemaskinen liv. Den er for det meste laget av søppel, metall og tre. Sykkelspiler gjør at rotering, bom, stikke og skuffe fungerer.

Kom innom og se om du kjenner igjen noe av skrapet den er laget av. Modellen er fremstilt ved hjelp av håndverktøy og øyemål og har dermed et sjarmerende uttrykk som avslører skaperens uperfekte håndlag.

Foto: Privat

MyMachine Norway

Har du en drømmemaskin? På Oslo skaperfestival inviterer MyMachine barn til å finne opp sine egne drømmemaskiner. Prosjektet tar det videre, og realiserer idéene i samarbeid med yrkesfagelever og universitetsstudenter. Det er både kreativt og lærerikt - og bygger barns selvtillit og skaperevne ved å vise at alle ideer kan bli til virkelighet.

Nå får barn, gjerne sammen med voksne, teste gøyale maskiner som ‘Trash Crash', hvor du kan bygge en farkost og krasje den på spektakulært vis. Du får også se videoer av prosessen, fra idé til prototype. MyMachine ved FLUKS - Senter for ung kunst og kultur ved Universitetet i Agder er enestående i sitt slag i Norge. Prosjektet finansieres av Glencore Nikkelverket AS, Kristiansand kommune og Universitetet i Agder.

Hva er din drømmemaskin? Alt er lov!

Foto: Nico Hagen/South Coast Creative

Norsk Radio Relæ Liga

Norsk Radio Relæ Liga tar deg med inn i amatørradioens spennende verden. Her kan du oppleve hvor langt man kan kommunisere med enkelt utstyr, lære morse, og til og med bygge din egen morsepiper. Vi kombinerer moderne teknologi med gammeldagse metoder, slik at du kan se hvordan amatørradio har utviklet seg. Du får også innsikt i hvordan du selv kan bli radioamatør – en klassisk hobby vi gjør det enkelt for deg å starte med.

Enten du er barn, ungdom eller voksen, håper vi du går fra Oslo skaperfestival med ny kunnskap om radiobølger og kanskje litt inspirasjon til å utforske amatørradio selv!

Foto: Henning Theodorsen, LA3NGA

OsloMet Makerspace

OsloMet Makerspace inviterer deg til å oppleve kreativitet i praksis på Oslo skaperfestival. Makerspacet er et åpent verksted for studenter og ansatte ved OsloMet, på tvers av alle slags ulike fag. På festivalen viser de frem forskjellige prosjekter som har blitt laget i verkstedet, lærer deg ulike teknikker og lar deg utforske noe av utstyret de bruker.

Her får du inspirasjon til å skape selv, uansett om du er nybegynner eller erfaren. Kom innom, så håper vi du vil gå derfra med lyst til å sette i gang med et eget prosjekt!

Foto: OsloMet

Puzzle & Wonder med AhO

Bli kjent med Puzzles & Wonder, et prosjekt skapt av morgendagens designere fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Studentene tar kurset "Explore" ved instituttet for interaksjonsdesign, og har laget en rekke spennende prototyper med ulikt innhold og formål.

Du får muligheten til å teste interaktive prosjekter og snakke med studentene om hvordan de fungerer. Prototypene er laget med stor kreativitet og teknologisk dyktighet, ved hjelp av blant annet laserkuttere og micro:bit.

Arkitektur- og designhøgskolen håper de klarer å overraske deg, med noen av de morsomme prosjektene de har laget. Kom innom!

Foto: Hans Gerhard Meier

RetroVision

Henning Pedersen og Thomas Cappelen Malling tar deg med på en reise tilbake til fremtiden med RetroVision! Disse to retro-futuristene har en lidenskap for space age-design, 50-talls sløyd, kassettfuturisme og håndlagde klokker. Hva med en gjenskapt lekekanon fra 1956, eller en selvspillende retro-Snoopie innrammet i teak og uv-lys? På Oslo skaperfestival får du muligheten til å oppleve unike design og teknologiske kuriositeter fra en svunnen tid.

Besøk RetroVision for å se en krystallradio som fungerer med kun tre komponenter, eller oppdag design du garantert ikke har sett siden 1972. Det er en nostalgisk opplevelse, som kan få deg til å fundere over dagens teknologi. Velkommen til en tidsmaskin som garantert vil inspirere og overraske!

Foto: Henning Pedersen

Rullende orkester med Captain Credible

Det blir liv og røre når Captain Credible ruller inn på Oslo skaperfestival. Daniel Lacey-McDermott, bedre kjent som Captain Credible, er en norsk musiker, kunstner og oppfinner som blander DIY-elektronikk, musikalske roboter og eksperimentell musikk på en leken måte. Hans interaktive prosjekt, Micro:bit Orchestra, består av robotmusikere som kan programmeres av deg – i sanntid!

Du kan møte på hans orkester rullende rundt på festivalen. Bli med og utforsk musikkens og teknologiens verden ved å skape dine egne rytmer og melodier underveis, mens robotene spiller. Det er en morsom og dynamisk opplevelse hvor musikken vokser frem gjennom din deltakelse. Kom og bli en del av det rullende orkesteret!

Foto: Jørgen Bull

Simen Gvein

Hvorfor kjøpe kaffekvern når man kan designe og printe sin egen?

Simen Gvein er en 33 år gammel maker med en lidenskap for 3D-printing, som han oppdaget under sin tid som ansatt på Teknisk Museum. Han designer og lager sitt eget utstyr hjemme på verkstedet sitt – ofte som et alternativ til å kjøpe nytt i butikken. Simen blir drevet av oksygen, kaffe og sunn mat, og på standen hans vil du kanskje kjenne lukten av kaffe…

Du trenger ikke noen spesiell utdannelse for å skape ting, vil Simen vise deg. Med syv års erfaring med 3D-programmt Autodesk Fusion viser han at det er fullt mulig å komme langt med nysgjerrighet og vilje til å lære. Simen deler raust av sine erfaringer og oppfordrer deg til å utforske kreativitet med design og 3D-printing.

Foto: Privat

Smykkekunst med Marianna

Smykker er alle former for prydgjenstander på kroppen. De kan lages på mange måter og av mange ulike materialer. Nå gir Marianna Brilliantova deg muligheten til å se hvor ulike smykker kan være. Marianna er en oslobasert smykkedesigner fra Ukraina. Hun har jobbet med kunst og metall siden 2011. Etter å ha fullført bachelorgraden i anvendt kunst i Kyiv, flyttet hun til Norge for å ta en mastergrad i tradisjonskunst. I løpet av to års studier i Norge eksperimenterte Marianna mye med akryl, polypropylen, tråder, tekstiler og metall.

Her kan du se smykket som er laget på tradisjonelt vis, i sølv med håndverktøy og lodding. Noen er håndformet fra ben og perlemor. Andre er laget sammen med Jon Nordby og bruker digital produksjon som 3D-printing, CNC maskinering og laserkutter - og kan bruke LED-lys som utsmykning.

Foto: Marianna Brilliantova

Soapster: olabiler

Paul Christian Venaas er en pedagog med en stor kjærlighet for olabiler. Han har sterk tro på at barn bør være mer aktive gjennom praktiske aktiviteter, som olabilbygging, i stedet for å være passive foran skjermer. Han ønsker å gi barna en morsom og kreativ start på deres egen skaperreise.

Til Oslo skaperfestival tar han med seg flere biler, som barn (i alderen 7-11 år, ca. 125-150 cm høye) får se, ta på og prøvesitte. Kanskje får dere også være med å dekorere noen av dem? Det er en engasjerende og utfordrende aktivitet som inspirerer til å skape noe med egne hender.

Olabilbygging er en utfordrende aktivitet som Paul håper vil inspirerer deg til å skape noe med egne hender. Dette kan være et morsomt samarbeidsprosjekt for hele familien!

Foto: Privat

Sonen for Eksperimentell Informatikk

Velkommen til Sonen for Eksperimentell Informatikk! Dette er skaperverkstedet ved Institutt for informatikk på Universitetet i Oslo, hvor studenter og ansatte eksperimenterer og utforsker teknologi på kreative måter. Her møtes teori og praksis i en leken atmosfære, og alt fra private prosjekter til konsepter fra studiene testes ut.

Her kan du møte klumsete roboter som forsøker å løse hverdagslige oppgaver. Du vil få et innblikk i både avanserte roboter og enkle prototyper – noen laget i papp, andre i full funksjon. Kanskje du også får prøve deg på å programmere en robot selv?

Foto: Privat

SuperCuber

Nå har du sjansen til å prøve ulike typer Rubiks kuber og kanskje lære noen nye triks. Bak standen står en engasjert niendeklassing, Hamza Masoom, sammen med sine søsken, som alle brenner for Rubiks kuber. De vil gjerne dele gleden ved kubene med andre – enten du er nybegynner som vil prøve deg frem, eller ønsker å lære hvordan man løser kuben.

Kom og lek med kuber, og se hvor fascinerende det kan være!

På standen vår kan du se morsomme elevprosjekter og kanskje få med deg et lite minne hjem. Vi ønsker å inspirere unge til å bruke makerspace som et verktøy for læring og kreativitet. Enten du er elev, lærer eller bare nysgjerrig, håper vi du vil oppdage hvor variert og relevant arbeidet vårt kan være. Kom og bli inspirert!

Illustrasjon: Privat

Såpeboblebonanza med Joachim

Joachim Solum, en museumspedagog med over 15 års erfaring fra Teknisk museum, bringer magien av såpebobler til Oslo Skaperfestival! Joachim startet sin fascinasjon for bobler under Norges første såpeboblefestival og har siden gledet både store og små med sine imponerende bobleshow.

Utenfor biblioteket lager han små, delikate bobler og gigantiske bobler som svever i lufta. Joachim vil demonstrere ulike teknikker og utstyr, og du kan lære hvordan du lager ditt eget bobleutstyr. Og vil du være garantert suksess, må du huske å spørre ham om oppskriften på det perfekte såpevannet.

Foto: Erik Thallaug

Såpeboblemaskin

Velkommen til en boble av inspirasjon! 3xFriberg viser frem en hjemmelaget mekanisk såpeboblemaskin på Oslo skaperfestival. Maskinen er helmekanisk og drives med muskelkraft. Den er for det meste laget av 3D-printede deler og har sitt utspring i at skaperfestivalen er ren inspirasjon og skaperglede:

I 2019 så Robert Friberg tegneroboten til Niklas Johansson og Lars Aurtande, i det gamle biblioteket på Hammersborg. Til skaperfestivalen i Bjørvika 2022 hadde han derfor laget en egen. Da sa han også såpeboblemaskinen MakeKit lagde, som inspirerte han og resten av familien til å lage den mekaniske såpeboblemaskinen du får se på skaperfestivalen 2024.

Foto: Robert Friberg

Verus Creations: Cosplay

Verus Creations, ledet av Yousef Mirza, er der kreativitet møter teknologi – i cosplay-verdenen! Fra papirkostymer laget på soverommet til høyt avanserte drakter med fungerende gadgets, har Verus Creations utviklet seg til et fellesskap hvor skapere kan utforske grensene for kreativitet og teknologi. Her deler de lidenskapen for å bygge kostymer og props ved hjelp av moderne verktøy som Arduino og sensorer.

På Oslo skaperfestival kan du oppleve ekte Spider-Man-teknologi, som web shooters og mekaniske linser, og delta i et DIY-verksted hvor du kan lage din egen LED Arc Reactor og ta med hjem! Yousef viser hvordan enkel teknologi kan bringe fantasien fra tegneserier og filmer til virkeligheten.

Verus Creations er for alle – fra barn til voksne, cosplay-entusiaster og teknologiinteresserte. Stikk innom for en inspirerende og innovativ opplevelse, hvor du kan prøve gadgets og lære hvordan du selv kan lage imponerende kostymer.

Foto: Eidsvollpuls.no