Lanterne av syltetøyglass

Pål Schønhold

Snart er det Eid al-Fitr! Om du er på jakt etter pynt som du kan lage med barna i ramadan, eller om du bare synes det er koselig med levende lys - vi viser deg hvordan du kan lage en lanterne av et syltetøyglass!


Du trenger:

  • et tomt syltetøyglass (godt vasket og tørket)
  • silkepapir i to eller flere farger
  • hobbylim
  • pynt (f.eks papirteip, kontaktpapir eller klistremerker)
  • en pappkopp eller en liten bolle
  • godt med avispapir (for å dekke bordet)
  • et telys

Forbered materialene

Begynn med å rive silkepapiret i passe små biter. Det er fint med litt ulike størrelser! En god tommelfingerregel er at bitene ikke burde være lengre enn tommelen din.

Bland 2 deler hobbylim med 1 del vann og rør godt. Du trenger ikke fryktelig mye - vi brukte 2 spiseskje lim og 1 spiseskje vann og hadde masse til overs.

Dekk bordet godt med avispapir.

Nå blir det moro!

Dypp fingrene dine i limen og smør et tynt lag på en del av glasset. Legg den første silkepapirbiten midt i limen, trykk den litt fast, og ha enda litt mer lim over papiret.

Fortsett med en og en papirbit (lim - papir - mer lim) til hele glasset er dekket. Papirbitene burde overlappe litt i kantene. Husk at jo flere lag med papir som ligger oppå hverandre, dess mindre lys slipper gjennom. Det kan være morsomt å leke med!

Når hele glasset er dekket, tar du et ekstra lag med lim utenpå. La lanternen din tørke i 1-2 timer.

Pynt!

Finn frem pynten og slå deg løs! Vi klipte ut måne og stjerner i gullglitter-kontaktpapir, og hadde litt papirteip rundt kanten. Du kan også bruke klistremerker! Eller kanskje synes du det er nok med bare silkepapir?

Lys opp natta!

Finn en voksen til å tenne på telyset og sette det nederst i glasset. Eid mubarak!