Pride på Deichman

Foto: Mats Niklas Brattlie / Deichman

Deichman markerer Pride for å feire Oslos rike kjønns- og seksualitetsmangfold, og fordi LHBT+-personer fortsatt møter diskriminering og utrygghet i byen vår. Frykt og fordommer bekjempes best med nysgjerrighet og kunnskap, og kunnskapen finner du hos oss.

I Pride-måneden juni pynter vi med regnbueflagg og markerer Pride med utstillinger, arrangementer, podkaster, spilleliste og anbefalinger. I hyllene våre finner du også et rikt utvalg litteratur, filmer og musikk av, om og for skeive. Vi hjelper deg gjerne med å finne fram i mylderet.


Arrangementer

Deichman markerer Pride med flere arrangementer for både voksne og barn.

Anbefalt Pride-litteratur

Pride

Feir kjærligheten med skeiv film eller skeiv litteratur! 📚

Gutter som liker gutter, jenter som liker jenter, ulike kjønnsuttrykk og regnbuefamilier. Her er en liste for deg med interesse for skeiv identitet og skeiv kjærlighet.

Litteratur i alle regnbuens farger! 🌈

Uansett om du flagger med regnbue året rundt, eller om du faktisk er litt usikker på hva som egentlig gjemmer seg bak forkortelsen LGBTQIA+ - i juni er det bøker av og om skeive mennesker som gjelder!

Happy and gay! ❤️💛💚💙💜

Skeive bøker der ingen dør og alt blir bra ❤️

Er du lei tunge fortellinger om skam, synd og sykdom? Vil du komme deg bort fra hverdagen, og drømme deg inn i en verden der homofobi er forbigående, venner er lojale, og crushen elsker deg tilbake? Er du på jakt etter morsom fluff som ikke er full av streite? Du har kommet til riktig sted! Her har vi samlet noen bøker og tegneserier med skeive hovedkarakterer og høy feelgood-faktor. De er morsomme, romantiske og spennende - og alt går bra til slutt!

Podkaster

"Utlånt til..." er en podkast fra Deichman hvor inviterte gjester forteller om en utvalgt bok som har en spesiell plass i livet deres. To av episodene tematiserer Pride.

Tegneserieskaper Nora Dåsnes fant et univers hun følte seg hjemme i, i møte med Sarah Waters sin bok ‘Renkesmed’. Den historiske romanen ble viktig for Nora da hun utforsket sin identitet som bifil. Hvordan åpnet victoriatidens London dette opp for henne?

Sverre Breivik, mest kjent som Metteson, forteller om den unge britiske poeten Andrew McMillan sin bok ‘Physical’. En bok som traff musikeren midt i hjertet, og som berører maskulinitet og skeiv identitet.

Lytt til episodene på Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts eller Acast her:

Musikk

Deichmans Musikkblogg har funnet de beste låtene som kan passe til Pride-feiringen🎵

Mini Pride

Deichman deltar selvfølgelig på årets Mini Pride!

Mini Pride er arenaen for barn under årets Oslo Pride-festival i Sofienbergparken.

I vårt propp-fulle pop-up-bibliotek finner du de beste bibliotekarene, god stemning, verkstedsaktiviteter og et mangfoldig utvalg av gode bøker. Slå deg ned og les, eller lån noe med deg hjem. Spør oss gjerne om tips.

Vi holder åpent fra kl. 11.00 til 15.00 fra mandag 24.06 til og med fredag 28.06. Velkommen!