Spørsmål og svar om nytt biblioteksystem

Deichman

Vi har byttet biblioteksystem, derfor kan det hende du vil oppleve at enkelte rutiner rundt lån, reserveringer og å logge inn på min side, fungerer litt annerledes enn tidligere. Lurer du på noe om å låne bøker og andre medier hos oss, så finner du kanskje svaret her.


Innlogging og min side

Jeg klarer ikke å logge inn på Min side med e-postadressen min?

Du kan logge inn på Min side på to måter. Enten kan du bruke ID-porten, eller så kan du logge inn med bibliotekkortnummer og passord.

Hvor finner jeg bibliotekkortnummeret mitt?

Hvis du kan logge deg inn på https://deichman.no/logg-inn med ID-porten, finner du bibliotekkortnummeret ditt under strekkoden på Mitt bibliotekkort. Hvis du ikke kan bruke ID-porten, kan du kontakte oss så sender vi deg bibliotekkortnummeret på e-postadressen som er registrert på lånerkontoen din. Kontakt oss via kontaktskjemaet du finner på denne siden: https://deichman.no/kontakt-oss.

Hvorfor kan jeg ikke bruke mobilnummer for å logge inn på utlånsautomaten lenger?

Fra 28. mars skal du bruke bibliotekkortnummer og PIN-kode for å logge deg inn på utlånsautomatene våre. Dette er for å øke sikkerheten. Du kan bruke det digitale bibliotekkort ditt som finnes på https://deichman.no/min-side. Hvis du ønsker et fysisk kort, kan du få det i betjent tid på et av bibliotekene våre.

Purringer og erstatninger og lånetid

Hvorfor har jeg fått så lang lånetid på det jeg har lånt?

I forbindelse med at vi har byttet biblioteksystem, har vi utvidet lånetiden på alle lån. Det har vi gjort for å være sikre på at alt fungerer før vi begynner å sende ut purringer fra det nye systemet. Du kan selvsagt levere når du vil, selv om innleveringsfristen ikke er nådd.

Hvorfor har jeg purregebyr når lånetiden ikke er forfalt?

I forbindelse med at vi har byttet biblioteksystem, har vi utvidet lånetiden på alle lån. Det har vi gjort for å være sikre på at alt fungerer før vi begynner å sende ut erstatningskrav fra det nye systemet. Gebyr som allerede er blitt sendt, må betales for at bibliotekkortet skal bli åpnet igjen for nye lån og bestillinger.

Glemt passord

Jeg har glemt passordet mitt, hva gjør jeg da?

Her kan du resette passordet ditt: https://deichman.no/glemt-passord. Skriv inn bibliotekkortnummeret ditt, så mottar du en e-post med instruksjoner for tilbakestilling av passord.

Reserveringer og hentefrist

Hvorfor får jeg feilmelding når jeg prøver å bestille noe fra deichman.no?

Det er ikke lenger mulig å bestille noe fra samlingen når bibliotekkortet er sperret på grunn av purregebyr. Når du betaler gebyret, blir kontoen åpnet igjen. Du kan betale på Min side.

Kan jeg sette reserveringer på vent?

Ja, det kan du. Logg deg inn på Min side på deichman.no for å sette reserveringer på vent, eller for å aktivere reserveringer du har satt på vent.

Kan dere hjelpe meg med å utsette hentefristen på det jeg har på hentehylle?

Nei, akkurat nå kan vi ikke det. Dette er en av de mulighetene som vi mister for en periode. Men muligheten kommer tilbake i løpet av året, og da kan vi hjelpe deg med det igjen. Frem til det er på plass må du hente innen fristen som står i hentemeldingen du har fått.

Fornyelser

Jeg prøver å fornye det jeg har lånt på Min side, men får beskjed om at det er for tidlig å fornye. Hvorfor det?

I det nye biblioteksystemet beregnes ny lånetid fra den dagen du fornyer det du har lånt. Hvis du fornyer en bok med fire ukers lånetid 7 dager før innleveringsfristen, får du låne den i fire uker fra dagen du fornyer – altså tre nye uker fra opprinnelig forfallsdato. For at du ikke skal “bruke opp” fornyelsene uten å få noe særlig lengre lånetid kan du derfor ikke fornye før 7 dager før forfallsdato.

Hvorfor kan jeg ikke fornye det jeg har lånt? Det er jo flere ledige eksemplarer på hylla?

Akkurat nå kan du ikke fornye det du har lånt når det er reserveringer på det, selv om det er flere ledige eksemplarer enn antall reserveringer på tittelen. Dette er en av de mulighetene som vi mister for en periode. Men det kommer tilbake i løpet av året.

Meldinger fra biblioteket

Kan jeg få tilsendt hentemelding på SMS og purringer på e-post?

Det nye biblioteksystemet er lagt opp slik at du kan velge mellom å få alle meldinger fra biblioteket enten på SMS eller på e-post, eller i begge kanaler. Du kan ikke velge å få noen meldinger på SMS og andre meldinger på e-post. Vi sender flere og mer utfyllende meldinger på e-post. Logg deg inn på min side for å velge om du vil ha meldinger fra biblioteket på e-post eller SMS.

Jeg har fått tilsendt purremelding på SMS, men det står ikke hvilke titler som er purret på?

Meldinger som sendes på SMS kan bare bestå av 160 tegn. Derfor er disse meldingene fra biblioteket ganske korte. Meldinger som sendes på e-post kan være lengre. I purremeldingene vi sender på e-post står det i selve meldingen hvilke titler som er purret på. Hvis du ønsker å få tilsendt purremeldinger på e-post i stedet for SMS, kan du endre dette selv ved å logge deg inn på Min side her: https://deichman.no/logg-inn. Under fanen “Min profil” velger du i hvilken kanal du vil ha tilsendt varslinger fra biblioteket.

Jeg får meldinger fra biblioteket på SMS. Kan jeg endre det til e-post?

Ja, det kan du. Logg deg inn på Min side her: https://deichman.no/logg-inn. Under fanen “Min profil” huker du av for at du vil ha tilsendt varslinger fra biblioteket på e-post.

Fjernlån/innlån

Kan jeg levere det jeg har lånt på fjernlån?

Ja, det kan du. Hvis det ikke fungerer å levere på automaten, må du levere til personalet i betjent tid.