Velkommen til Deichman Bjørvika - Oslos nye hovedbibliotek!

Du finner oss sentralt i byen, mellom Oslo S og Operaen der vi står klar til å gi deg en ny verden. En verden der du får historie, nåtid og framtid i en og samme bygning.

Deichman er Norges mest besøkte kulturinstitusjon. Vi møter deg med kunnskap, historier, fortellinger, verksteder og mennesker over seks etasjer.


Vårt lyse og luftige bibliotek blir fylt til randen av bøker, kultur og historie. Du får tilgang til rom for studier eller avslapping. Her blir det kinosal og åpne plasser for vrimling.

Du kan også bruke verksteder, og det blir aktiviteter for barn og voksne. Alt toppes med utsikt over Oslofjorden i øverste etasje. Der vil du finne Carl Deichmans opprinnelige gave til Oslos innbyggere, samlingen på 6000 bøker. I tillegg kan du sjekke ut stillerommet til kunstprosjektet Framtidsbiblioteket. Alt dette får du tilgang til uten at det koster deg noe!

Deichman Bjørvika skal være et sted for deg, om du kommer for å låne bøker eller noe annet, om du vil høre på et foredrag, eller bare trenger et sted å slappe av mens du venter på toget. Kanskje du blir sulten? Da kan du spise på restauranten eller kaféen vår!

Fra barneavdelingen i 2. etasje.

Fra barneavdelingen i 2. etasje. - Erik Thallaug

Vi gleder oss til å møte deg og står klar til å gi deg et hus fylt av bøker, energi og mennesker!