Digital tjeneste

Fortellinger for barn

Her kan du høre en god historie!

Vi samler fortellinger, lesestunder og forestillinger for å gi deg noe morsomt å se på.

 • Har du hørt eventyret om prinsessen som alltid måtte ha det siste ordet og Askeladden som prøvde å vinne henne og halve kongeriket med rusk og rask han fant langs veien? Bli med på eventyr sammen med skuespillerne Rebekka Nerhovde og Stefan Strømnes fra ASK SceneKunst. De leser og dramatiserer det kjente og kjære eventyret fra Asbjørnsen og Moe.Forestillingen passer for alle fra 3 år og oppover. -- Teaterkompaniet ASK SceneKunst har siden 2014 gledet mange hjerter med sine musikalforestillinger og teaterstykker for barn og barnefamilier. Blant dem «Karius og Baktus» og juleforestillingen «Julegaven som ble borte».

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • Bjørne er grå og lodden. Han liker å bruke god tid, tenke seg om og drømme seg bort. Rot er en fargeklatt, rask og utålmodig, alltid i farta. Kan to så forskjellige fyrer være venner? Klart de kan! Bestevenner! Er du helt lik bestevennen din, kanskje? De to vennene er slettes ikke enige om alt. Bare hør hvordan det gikk en dag begge ville tegne… Bjørn Tore Grøntvedt fra Deichman Tøyen forteller fra bildeboka 'Rot og Bjørne tegner' av Hege Østmo-Sæter Olsnes. Hege skriver og tegner og har også laget en av hånddukkene du møter, mens Ellen Honeyman-Novotny har laget den andre. Passer for barn fra 3 år.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • Garmann har sommerfugler i magen. Du vet, den følelsen du kan ha når du er spent på noe som skal skje. For Garmann er det noe stort på gang. Han skal begynne på skolen! Det gruer han seg til. Gruer de voksne seg også til noe, spør Garman. Han tenker og undrer seg over liv og død, fyrstekake og melketenner som sitter bom fast. Stian Hole har fått mye ros i Norge og i utlandet for bildeboka Garmanns sommer. Legg merke til bildene. Stian tegner ikke med tusj eller penn, men lager digitale bilder i Photoshop. Han legger mange lag med bildebiter oppå hverandre for å få den helt spesielle effekten han er ute etter. Deichmans egen Sylwia Stasiak forteller deg Garmanns sommer på sin herlige måte. Bli med på en fortellerstund for alle som skal bli sverdslukere når de blir store.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • De små er ofte redde og må passe seg, men hva skjer når de minste er skikkelig smarte? Bli med på fortellerstund med Kristine Haugland og hør både ett og to eventyr om hvordan det går når reven og tigeren møter noen små og lure helter! Kanskje har du hørt fortellingene før? Den ene har Kristine fått av forfatter Lise Grimnes, den andre har hun lest i en eventyrbok. Kristine forteller eventyrene på sin egen måte. Det kan du gjøre også! Dagens to eventyr er for alle som tør å ta en sjanse. Passer for barn fra tre år. Kristine Haugland er forteller og forfatter. Knakende gode fortellinger er jobben hennes, kan du si, enten hun står på en scene eller treffer deg gjennom skjermen, slik som nå.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • Frinken Fopp er annerledes enn de andre. Han har så lange bein og en usannsynlig lang tunge. Han er både gutt og frosk! Det er jammen ikke lett. Frinken leter verden rundt etter froske-pappaen sin og prøver å bli bare frosk. Men når Frinken havner midt i en dramatisk situasjon, trenger han alle ferdighetene sine for å redde liv. Stolte og glade inviterer Deichman deg til lesestund med selveste Knut Nærum og Bjørn Ousland. Knut leser sine egne lekne vers og rim, mens Bjørn tegner så det spruter. Dette er den niende bildeboka de to gutta lager sammen. Du får den helt fersk fra Forlaget Manifest. En fortelling for alle som er nysgjerrige på seg selv, enten du er 4, 14 eller 44.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Ikke tilgjengelig lenger

 • Hva er flatt og hjerteformet og har et tydelig rutemønster på ryggen? Vaffelfisken vel! V.G.M.S., Veldig God Med Syltetøy. Reven og Grisungen leser om vaffelfisken i en faktabok fra biblioteket. Den vil de smake! Snart legger de to bestevennene i vei med fiskestang og kald spagetti bolognese fra i går til agn. Vi lover en fisketur helt utenom det vanlige!'Vaffelfisken' blir mesterlig lest av forfatteren selv, Bjørn F. Rørvik. S.B.H.K., Slik Bare Han Kan! De fartsfylte tegningene er som alltid laget av Per Dybvig. Passer best for barn fra fem år.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Ikke tilgjengelig lenger

 • Sarah Camille forteller eventyret om den underlige fuglen og gresskarfrøet. Sidiki Camara spiller perkusjon og n´goni. Lær hva du skal svare når du hører ye crick, så kan vi sammen ha en koselig stund med eventyr og musikk!

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Ikke tilgjengelig lenger

 • Dragartist Elektra Puzzz elsker å bytte på hvordan hen ser ut, alt etter som hvordan hen føler seg fra dag til dag. Å mime til favorittsangene foran speilet er noe hen spesielt glad i! Elektra Puzzz har pyntet seg for høytlesningsstund og er klar for å lese "Drømmeprinsen" av Justyna Nyka for deg! Boka handler om en prinsesse som ikke vil gifte seg. Kongen, faren hennes, finner mange friere til henne, men det er ingen av dem hun vil være sammen med. Derfor drar hun alene ut i verden for å finne sin drømmeprins, og det blir en reise med flere overraskelser. Passer for alle, små og store, som liker eventyr! -- Bak sminken finner vi Katinka Steengaard som er utdannet drama- og teaterpedagog. Hun har tidligere jobbet som lærer, og underviser nå i Kulturskolen og er frilanspedagog, produsent og dragartist.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • Hør Sylwia fortelle historien om en snill femåring som ikke er helt som de andre barna i barnehagen. Han er mye sterkere, kan bli veldig sint, og under klærne har han en ekte hale. Han heter Tambar og han er et troll!

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Tilgjengelig til Torsdag 31. des. 2020

 • Jonas ønsker seg så veldig en hund. Men det kan han ikke få. Fordi han har astma og tåler ikke å være sammen med dyr. Men en kveld, når han er i senga si, er han plutselig i jungelen! Sammen med apekatten Alfred utforsker de jungelen og møter blant andre en jålete struts, noen spretne kenguruer og en grinete løve. Velkommen til en fantastisk fortellerstund med Bjørn Tore på deichman.no!

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig