Digital tjeneste

Fortellinger for barn

Her kan du høre en god historie!

Vi samler fortellinger, lesestunder og forestillinger for å gi deg noe morsomt å se på.

 • Det handler om godteriblomster, hemmelig fotballkamp og nye venner når Iben må på sykehus. Malene Augland fra Deichman Holmlia leser så vi kan le og gråte! Malene leser boka 'Skalla', skrevet av Randi Fuglehaug og illustrert av Nora Brech.

  Publisert Fredag 5. mars 2021

  Tilgjengelig til Søndag 14. mars 2021

 • Vaffelfisk smaker veldig godt med syltetøy, men er det mulig å få en slik sjeldenhet på kroken? Bli med på ellevill fisketur med Reven, Grisungen - og forfatter Bjørn F. Rørvik.

  Publisert Torsdag 4. mars 2021

  Tilgjengelig til Søndag 14. mars 2021

 • To mus vil finne ut hvem av dem som har det best, og hvem som spiser den beste maten… Det gamle eventyret om bymusa og skogmusa fortelles i mange land. Du får eventyret av Pernille Bineau fra Deichman Majorstuen.

  Publisert Onsdag 3. mars 2021

  Tilgjengelig til Søndag 14. mars 2021

 • Får du ikke være med og leke, sier du? Det fikk ikke Anda heller. Hun ble sint! Hør forfatter og skuespiller Veronca Salinas lese sin helt nye bildebok. Veronica leser boka 'Slem', skrevet av Veronica Salinas selv og illustrert av Camilla Engman.

  Publisert Tirsdag 2. mars 2021

  Tilgjengelig til Søndag 14. mars 2021

 • Lurer du på hvordan det er på biblioteket etter stengetid? Bli med inn og få en godnatthistorie med denne digitale lesestunden. Mimmi har sovnet på biblioteket. Når hun våkner er biblioteket stengt og alle har gått hjem. Så møter Mimmi noen nye venner og hun bestemmer seg for å overnatte på biblioteket. Men først vil hun lese en godnatthistorie! Bli med inn på biblioteket i denne digitale lesestunden. Skuespiller Mimmi Tamba leser ‘Leggetid’ av Frode Grytten og Mari Kanstad Johnsen. Det er en vakker kveldsfortelling som passer for barn fra 3 år og alle kosebamser.

  Publisert Lørdag 16. jan. 2021

  Tilgjengelig til Fredag 16. juli 2021

 • Barn i Oslo har hodet fullt av pandemispørsmål! Hør dem spørre og få svar fra sjefen sjøl, ordfører Marianne Borgen, og helsesykepleier Per Arthur Andersen. Dette er første del.

  Publisert Fredag 15. jan. 2021

  Alltid tilgjengelig

 • Barn i Oslo har hodet fullt av pandemispørsmål! Hør dem spørre og få svar fra sjefen sjøl, ordfører Marianne Borgen, og helsesykepleier Per Arthur Andersen. Dette er andre del.

  Publisert Fredag 15. jan. 2021

  Alltid tilgjengelig

 • Har du hørt eventyret om prinsessen som alltid måtte ha det siste ordet og Askeladden som prøvde å vinne henne og halve kongeriket med rusk og rask han fant langs veien? Bli med på eventyr sammen med skuespillerne Rebekka Nerhovde og Stefan Strømnes fra ASK SceneKunst. De leser og dramatiserer det kjente og kjære eventyret fra Asbjørnsen og Moe.Forestillingen passer for alle fra 3 år og oppover. -- Teaterkompaniet ASK SceneKunst har siden 2014 gledet mange hjerter med sine musikalforestillinger og teaterstykker for barn og barnefamilier. Blant dem «Karius og Baktus» og juleforestillingen «Julegaven som ble borte».

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • Bjørne er grå og lodden. Han liker å bruke god tid, tenke seg om og drømme seg bort. Rot er en fargeklatt, rask og utålmodig, alltid i farta. Kan to så forskjellige fyrer være venner? Klart de kan! Bestevenner! Er du helt lik bestevennen din, kanskje? De to vennene er slettes ikke enige om alt. Bare hør hvordan det gikk en dag begge ville tegne… Bjørn Tore Grøntvedt fra Deichman Tøyen forteller fra bildeboka 'Rot og Bjørne tegner' av Hege Østmo-Sæter Olsnes. Hege skriver og tegner og har også laget en av hånddukkene du møter, mens Ellen Honeyman-Novotny har laget den andre. Passer for barn fra 3 år.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • Garmann har sommerfugler i magen. Du vet, den følelsen du kan ha når du er spent på noe som skal skje. For Garmann er det noe stort på gang. Han skal begynne på skolen! Det gruer han seg til. Gruer de voksne seg også til noe, spør Garman. Han tenker og undrer seg over liv og død, fyrstekake og melketenner som sitter bom fast. Stian Hole har fått mye ros i Norge og i utlandet for bildeboka Garmanns sommer. Legg merke til bildene. Stian tegner ikke med tusj eller penn, men lager digitale bilder i Photoshop. Han legger mange lag med bildebiter oppå hverandre for å få den helt spesielle effekten han er ute etter. Deichmans egen Sylwia Stasiak forteller deg Garmanns sommer på sin herlige måte. Bli med på en fortellerstund for alle som skal bli sverdslukere når de blir store.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • De små er ofte redde og må passe seg, men hva skjer når de minste er skikkelig smarte? Bli med på fortellerstund med Kristine Haugland og hør både ett og to eventyr om hvordan det går når reven og tigeren møter noen små og lure helter! Kanskje har du hørt fortellingene før? Den ene har Kristine fått av forfatter Lise Grimnes, den andre har hun lest i en eventyrbok. Kristine forteller eventyrene på sin egen måte. Det kan du gjøre også! Dagens to eventyr er for alle som tør å ta en sjanse. Passer for barn fra tre år. Kristine Haugland er forteller og forfatter. Knakende gode fortellinger er jobben hennes, kan du si, enten hun står på en scene eller treffer deg gjennom skjermen, slik som nå.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • Dragartist Elektra Puzzz elsker å bytte på hvordan hen ser ut, alt etter som hvordan hen føler seg fra dag til dag. Å mime til favorittsangene foran speilet er noe hen spesielt glad i! Elektra Puzzz har pyntet seg for høytlesningsstund og er klar for å lese "Drømmeprinsen" av Justyna Nyka for deg! Boka handler om en prinsesse som ikke vil gifte seg. Kongen, faren hennes, finner mange friere til henne, men det er ingen av dem hun vil være sammen med. Derfor drar hun alene ut i verden for å finne sin drømmeprins, og det blir en reise med flere overraskelser. Passer for alle, små og store, som liker eventyr! -- Bak sminken finner vi Katinka Steengaard som er utdannet drama- og teaterpedagog. Hun har tidligere jobbet som lærer, og underviser nå i Kulturskolen og er frilanspedagog, produsent og dragartist.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • Jonas ønsker seg så veldig en hund. Men det kan han ikke få. Fordi han har astma og tåler ikke å være sammen med dyr. Men en kveld, når han er i senga si, er han plutselig i jungelen! Sammen med apekatten Alfred utforsker de jungelen og møter blant andre en jålete struts, noen spretne kenguruer og en grinete løve. Velkommen til en fantastisk fortellerstund med Bjørn Tore på deichman.no!

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig