Digital tjeneste

Verksted for barn

Har du lyst til å lage noe selv? Vi viser deg hvordan!

Vi viser deg hvordan du kan lage rare, morsomme og helt spesielle ting hjemme. Det meste krever ikke noe spesialutstyr, men lages med vanlige ting mange allerede har. Nå er det verkstedtid!

 • Har du noen gang prøvd å lage leker av materialer du finner hjemme? Du kan for eksempel mekke din egen spinner og se hvordan bildene ser ut til å bevege seg, selv om du vet at de er tegnet på et papir. Vi kaller det optisk illusjon. Du trenger: - Papir og papp - Trepinne, eller sugerør, blyant eller lignende - Tråd - Tegnesaker, saks og lim. Et glass du kan tegne rundt. Verkstedet passer for alle som vil leke. Verkstedet holdes av Regina Young Fernandez Grandizo. Til daglig formidler hun på Deichman Holmlia.

  Publisert Onsdag 13. jan. 2021

  Alltid tilgjengelig

 • Denne hjemmelagde trompeten er perfekt til 17. mai eller hvilken som helst annen dag du trenger litt lyd. Du lager den enkelt på 1-2-3! Alt du trenger er: sugerør, teip, saks og papir (A4, gjerne litt tykt). Tips! Du må blåse alt du kan for å få den knallgode lyden. Det blir lettere hvis du klemmer på sugerøret med leppene mens du blåser. Da trenger du mindre kraft og du får en lysere tone i trompeten. Prøv deg fram, så får du det til! Verkstedmester er Hallvard Heimdal. Til vanlig finner du ham på Deichman Lambertseter.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • Liker du å tegne og forme, har du kanskje laget kyllinger og dekorert egg til påske allerede. Men har du gjemt kylling i egg noen gang? Bli med på verksted med Asmaa, så viser hun deg trikset! Etterpå kan du gjemme hva du vil i egget ditt. En krokodille, kanskje? En diamant? Eller lillebror?! Vi har brukt: - Tynn kartong og mosegummi med glitter. Tykt papir eller papp du kan klippe i går også helt fint, om du har det hjemme. - Klesklype i tre. Vanlig lim fester dårlig på klesklyper av plast. - Tegnesaker, saks og lim Verkstedet passer for alle som liker å tøyse litt. Små barn vil kanskje ha litt hjelp med å tegne opp og klippe. Asmaa Salim er formidler på Deichman Romsås.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • Egg må vi ha til påske! Liker du dem gule som sola med kyllinger på? Eller skal ditt egg ha fnisete prinsesser og en Spider-Man i farta? Renata viser deg hvordan du kan dekorere egg med noen servietter og litt eggehvite. Snart har du fargerike egg du kan pynte med hjemme. Bruker du ekte egg, kan du kan spise dem også! Lag gjerne verksted med hele familien før frokost, og vips så har dere unike egg til påskebordet. Neste morgen er det bare å fortsette! Du trenger: - Kokte egg - Eggehvite fra et ukokt egg - Noen servietter med fine motiver - Pensel Verkstedet er helt enkelt og passer for alle som liker å være kreative og sette farge på dagene. Renata Christensen er formidler på Deichman Bjerke.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • Lim, vann og masse glitter. Mer skal det ikke til for å skape magi i et syltetøyglass! Kanskje er du en av dem som blir rolig av å riste glasset og se glitteret synke? Eller kanskje du bare vil lage noe fargerikt og fint til rommet ditt? Uansett er du velkommen til et glitrende verksted med Asmaa. Til en krukke trenger du: - Et syltetøyglass eller annet glass med lokk - Varmt vann - Hobbylim - Glitter i din yndlingsfarge - Konditorfarge som passer til - Bånd og klistremerker til pynt hvis du vil - Pinne til å røre med Asmaa Salim er formidler på Deichman Romsås

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig

 • Over hele verden flyr mennesker med drager. Det har vi gjort i tusenvis av år. Helt sant! Det må være fordi det er så gøy! Har du lyst til å prøve? Det tar bare noen minutter, så er du klar for parken eller stranda, eller et annet åpent og bilfritt sted der du kan finne den beste dragevinden. Vi prøvde oss på et tak i nærheten. Dette er en fin aktivitet for små og store sammen. Lag dere en drage hver, minst, og løp i vinden! Du trenger: - Papir (To A4 ark i fine farger (80 gram), eller hvite ark du kan tegne på og fargelegge selv) - Tråd eller tynn hyssing - Stiftemaskin - Saks - Pinne eller blyant du kan surre tråden rundt Tips! Bruk tynt papir og tynn hyssing. Da blir dragen din lett, og det er enklere å få den til å fly. Verkstedet holdes av Hallvard Heimdal som er formidler på Deichman Lambertseter.

  Publisert Fredag 26. juni 2020

  Alltid tilgjengelig