Samtale og debatt

Åpning av vandreutstillingen ARTivisme

Når kunst og antropologi møtes som to likeverdige parter, hva skjer da?

Cecilia Salinas
Når kunst og antropologi møtes som to likeverdige parter, hva skjer da?
Torsdag 24. feb. 2022
18:00 - 19:00
Gratis - ingen påmelding

Deichman Homlia inviterer til åpningen av vandreutstillingen ARTivisme av kunstner og sosialantropolog Cecilia G. Salinas. I en samtale ledet av Uma Feed skal Salinas sammen med Prio-forsker Cindy Horst dele refleksjoner, erfaringer og drømmer om hvordan fremtidens kunst og akademia kan dra likeverdig nytte av hverandre.

ARTivisme er et utvalg av digitale tegninger og tekster som springer ut fra forskningsprosjektet «Privatlivets grenser» ved Sosialantropologisk Institutt på Universitet i Oslo. Collagene og tekstene i utstillingen er del av en serie skapt under Salinas etnografiske feltarbeidet blant nordmenn med minoritetsbakgrunn i kunst- og kultursektoren.

Mellom mars og november 2021 undersøkte Salinas forskningsdeltageres bruk av sosiale medier og deres opplevelser av å være kunstner i Norge. Karakterene i utstillingen viser lengsel etter å høre til et sted når rasisme, diskriminering og forskjellsbehandling er en del av deres erfaringsverden.

Utstillingen er støttet av FrittOrd.

Nettside: http://www.ceciliagsalinas.no/

UiOs profilside: https://www.sv.uio.no/sai/personer/vit/cecilgsa/

Cecilia G. Salinas er utdannet sosialantropolog med en PhD fra Universitetet i Oslo. Hun har også en fireåring utdanning fra kunstskole Lomas de Zamora, Buenos Aires, Argentina og var elev ved Bruchion Art Institute under ledelse av Jan Valentin Sæther. I dag er Cecilia postdoktor ved Sosialantropologisk Institutt ved Universitetet i Oslo.

Cindy Horst er professor i migrasjons- og flyktningestudier, og meddirektør for PRIO Senter for Fredsforskning. Hennes nåværende forskning fokuserer på hvordan enkeltpersoner, inkludert kunstnere og akademikere, kan utfordre status quo og påvirke samfunnsendringer i (post-)konfliktmiljøer. Cindy er spesielt interessert i innovative forskningsmetodologier som fremmer et kritisk og etisk bevisst engasjement med forskningstemaet.

Uma Feed er aktiv samfunnsdebattant, skuespiller og scenekunstner. Hun er utdannet method acting-skuespiller ved NSKI Høyskole og har jobbet som freelance scenekunstner i en årrekke. Uma har hatt egne scenekunstoppsetninger, samt å være utøver i flere performancer og produksjoner for scenen, samt gjort småroller for tv, film og reklame.