Formidling og fortelling

Økolanglesning med Ida Frisch og Erland Kiøsterud

Velkommen til en digital langlesingsstund.

Eivind Volder Rutle
Velkommen til en digital langlesingsstund.
Torsdag 23. april 2020
19.00 - 19.30
Deichman Bjørvika
Kringsjå (5. etasje)
Gratis - ingen påmelding

Hva sier litteraturen om det å være menneske under klimakrisa? Vi inviterer til langlesning fra to ferske bøker som har en hel del å si om akkurat det.

Ida Frisch debuterte med romanen 'Klør' i 2018, og kom for et par uker siden ut med diktsamlingen 'Kjære Grønland', som er formet som en rekke brev til verdens største øy. Grønlandsisen smelter. Hvordan oppleves det av øya selv? Hvor er den på vei? Hva forvandler den seg til? Ligger det en lettelse i det å bli en annen? Kan forholdet mellom havet og isen sammenliknes med kjærlighet? Og ikke minst: Hvordan kan vi mennesker tenke annerledes om naturen nå som det er helt nødvendig at vi gjør det?

Erland Kiøsterud er en nestor i norsk litteratur. Han debuterte 20 år gammel i 1973, og har siden gitt ut bok cirka annethvert år. Kiøsterud leser fra essaysamlingen 'Stillhetens økologi', som er en del av en serie av romaner og essaysamlinger som han kaller 'Slik det er'. Hvordan skal vi tenke og handle i møte med klimatrusselen? Hvordan kan vi se oss selv utenfra og erkjenne at den økologiske krisen vi har skapt er del av oss selv – vår egen kropp, våre tankemønstre og våre fortellinger.

God lytting!


    Se her:

    Du kan se langlesingen her på våre nettsider torsdag 23. april kl. 19.00. Opptaket blir liggende så du kan også se det senere.

    Bøker av Erland Kiøsterud ()

      Bøker av Ida Frisch ()