Samtale og debatt

Østkanten forever

Det blir østkantmestermøte når to av våre viktigste, samtidige forfattere, Ingvild H. Rishøi og Maria Navarro Skaranger, møtes til samtale på Fubiak.

Det blir østkantmestermøte når to av våre viktigste, samtidige forfattere, Ingvild H. Rishøi og Maria Navarro Skaranger, møtes til samtale på Fubiak.
Tirsdag 30. nov. 2021
18.00 - 19.00
Gratis - ingen påmelding

Hovedpersonen i Skarangers bok er gravid og kommende alenemor, og jobber i kassa på Rimi. Hos Rishøi er faren på pub, mens barna sørger for inntektene ved å selge juletrær i kulda. Begge forfatterne skriver fram virkeligheter der ting mange av oss andre tar for gitt ikke kommer av seg selv. Både Rishøi og Skaranger skildrer mennesker som ellers ikke er synlige i samfunnet, som vi her sympatiserer og blir kjent med. På den måten er de begge viktige bidragsytere til den norske offentligheten gjennom sine litterære stemmer.

I disse to bøkene leser vi om temaer som klasse, utenforskap, fattigdom og omsorgssvikt. Store, vanskelige temaer som er skildret med varme, omsorg og godhet, av to av våre klokeste forfattere i dag.

Ingvild H. Rishøi har tidligere utgitt tre kritikerroste novellesamlinger. “Stargate. En julefortelling” er hennes første roman, og er nominert til Brageprisen.

Maria Navarro Skaranger debuterte i 2015 med “Alle utlendinger har lukka gardiner”, som ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris. “Emily forever” er hennes tredje bok, og er nominert til Bokhandlerprisen.

Samtalen ledes av programansvarlig på Fubiak, Helene H. Voldner.