Samtale og debatt

AVLYST: Møt poet Jo Eggen i samtale med Vigdis Hjorth

Hva er det med Sverige? Og hva har skjedd med Norges kloke storebror?

Stine Friis Hals
Hva er det med Sverige? Og hva har skjedd med Norges kloke storebror?
Onsdag 25. nov. 2020
18.00 - 19.00
Gratis - påmelding

Jo Eggens brennaktuelle bok Dikt om Sverige handler om det svenske sosialdemokratiet og svenskenes kolossale boligbygging, men også om baksiden: Sentralisering, fraflytting, befolkningsnedgang, politisk splittelse. Boka er skrevet i forbindelse med Eggens reiser i Sverige gjennom to år, og gjennom flere årstider. Samlingen er den foreløpig siste i en serie med reisedikt, som fra tidligere omfatter Stavkirkedikt, Øydikt, og Ruindikt. Dikt om Sverige blir gjendiktet til svensk og utgis neste år på det svenske forlaget Karneval.

Jo Eggen møter Vigdis Hjorth på scenen til en forrykende og engasjerende samtale om svenske tilstander og poesi.

Jo Eggen (f. 1952) er anerkjent både som lyriker og gjendikter. Han debuterte i 1980 med diktsamlingen "Ting og tings skygger", som han fikk Tarjei Vesaas' debutantpris for. Han fikk Språklig samlings litteraturpris i 2003. Eggen har gitt ut ni diktsamlinger og tre gjendiktinger. Hans seneste diktsamlinger er Stavkirkedikt (2010), Øydikt (2013), Ruindikt (2017), som alle har reisen som utgangspunkt. Den foreløpig siste boka i serien med reisedikt heter "Dikt om Sverige" .

Dikt om Sverige: «Jo Eggens nye bok inneholder lærerike, komplekse dikt om Sverige.» «Eggens poesi er til å få forstand av.» Tom Egil Hverven, Klassekampen

Vigdis Hjorth (f. 1959) ble tildelt Gyldendalprisen i 2011 for sitt samlede forfatterskap og Kritikerprisen 2012 for Leve posthornet! Romanen ble også dramatisert og ble en suksess for Riksteateret. I 2014 fikk hun Amalie Skram prisen og Brages Hederspris, i 2015 Aschehougprisen. For Arv og miljø ble Hjorth nominert til Ungdommens Kritikerpris og P2-lytternes romanpris. Hun vant Bokhandlerprisen 2016, Kritikerprisen 2016 og har vært nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. I år er hun aktuell med romanen Er mor død.

Arrangeres av Deichman Majorstuen