Formidling og fortelling

Barnas lørdag: Insektenes hemmeligheter

Snorkelmygg? Og zombiebiller? Bli med inn i insektenes kule, hemmelige verden!

Geir Dokken
Snorkelmygg? Og zombiebiller? Bli med inn i insektenes kule, hemmelige verden!
Lørdag 14. mai 2022
13.00 - 14.00
Gratis - ingen påmelding

Insekter og småkryp er både kule, ekle og litt plagsomme, men mest av alt er de supernyttige for oss mennesker! Vi hadde faktisk ikke klart oss uten dem.

Kunstner og formidler Monica Marcella Kjærstad kommer på besøk for å fortelle fra boka Insektenes hemmeligheter av biolog og forfatter Anne Sverdrup-Thygeson. Hun forteller om en verden full av mysterier og merksnodigheter, om monsterbabyer, vårens bestøvende dronninger og om hvorfor verden uten insekter blir full av bæsj og uten sjokolade.

Etter fortellerstunden får alle som vil modellere sitt eget yndlingsinsekt i plastelina!

Fortellerstunden passer for barn fra 4-12 år og er helt gratis. Velkommen!


Om bok og forteller

Insektenes hemmeligheter er skrevet av biolog og forfatter Anne Sverdrup-Thygeson, og gitt ut på Kagge forlag. Boka er illustrert med fine akvareller av Nina Marie Andersen.

Sammen med denne faktaboka for barn, har Sverdrup-Tygeson også gitt ut flere kritikerroste bøker for voksne; Insektenes planet, Insekter i Norge og På naturens skuldre for voksne.

I denne fortellerstunden møter du Monica Marcella Kjærstad, som har bakgrunn som billedkunstner. Hun har et stort engasjement for natur, som har tatt med seg inn i formidling for barn de siste to tiårene.