Forestilling

Barnas musikklørdag: Peter og ulven

Bli med på et musikalsk eventyr!

Lasse Ruuth Carlsen / Monster Claw Illustrations
Bli med på et musikalsk eventyr!
Lørdag 25. mai 2024
13:00 - 13:30

Kvintessens Blåsekvintett ønsker å gi barn og unge gode, underholdende og lærerike musikalske opplevelser gjennom våre konserter og forestillinger, og dermed kunne være med på å fremme interessen for klassisk musikk. Denne gangen har de laget en barnekonsertforestilling med utgangspunkt i det kjente symfoniske diktet “Peter og ulven” av Sergej Prokofjev.

​Forestillingen byr på en spennende musikalsk reise: I denne forestillingen får publikum, i tillegg til en morsom konsertopplevelse, også oppleve et eventyr dramatisert av kvintettens medlemmer. Historien blir fortalt gjennom musikk, dramatisering, kostymer, lydeffekter og bilder som vises på lerret underveis. Manuset er skrevet av Kvintessens og bildene er produsert i samarbeid med illustratør Lasse Ruuth Carlsen nettopp for denne forestillingen. De iøynefallende illustrasjonene vil være med på å bygge opp under den spennende historien. Barna får god kjennskap til instrumentene fløyte, obo, klarinett, horn og fagott gjennom en spennende historie, engasjerte musikere og fengende klassisk musikk, i tillegg til at de aktiviseres under forestillingen ved hjelp av små oppgaver som vi trenger hjelp til/gir dem underveis. Forestillingen anbefales for barn fra 3 år og oppover, men alle er velkomne.

OM KVINTESSENS BLÅSEKVINTETT

Kvintessens Blåsekvintett ble startet opp i 2012 som resultat av at fem profesjonelle blåsere fant hverandre under et orkesterprosjekt i Oslo og ønsket å spille videre sammen som et eget ensemble. Ensemblets medlemmer har både utøvende og musikkpedagogisk utdannelse fra bl.a. Norges musikkhøgskole, Barratt Due Musikkinstitutt, Royal Northern College of Music i England og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Kvintessens Blåsekvintett består av Ida Ilstad Zalk (Fløyte), Ingun Hoel Bjorå (Obo), Astrid Giæver Marvik (Klarinett), Cecilie Therese Nereng (Horn) og Anne Bergh Schjønsby (Fagott).

Musikk: Sergej Prokofiev (Transcribed.: Earl C. North)

Manus: Kvintessens Blåsekvintett

Illustrasjoner: Lasse Ruuth Carlsen / Monster Claw Illustrations

Musikere: Kvintessens Blåsekvintett

Skuespiller: Herman Johannes Rismyhr