Samtale og debatt

Biblioterapi: Julekrise!

Hjelp, nå er det jul igjen! Men slapp av, Deichman hjelper deg å holde ut familiejula.

Foto: Siri Gullestad/Ola Gamst Sæther, Sissel Gran/Astrid Waller
Hjelp, nå er det jul igjen! Men slapp av, Deichman hjelper deg å holde ut familiejula.
Torsdag 2. des. 2021
19:00 - 19:45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Velkommen til premiere på Biblioterapi, en litteraturserie der vi løser dine problemer og livskriser med litteratur. Send oss et brev allerede i dag! Info finnes lenger ned.

Jula er like om hjørnet og med den følger et lass med forventninger, rollekonflikter, kanskje en eks eller to og et par krevende svigers. Hvordan være barnet til sine foreldre og forelder til sine barn i voksen alder? Hvorfor lever aldri jula helt opp til forventningene våre? Er det minnet om barndommens såkalte perfekte jul som spiller oss et puss? Hva er det vi gleder oss til og håper på, sånn egentlig, når vi gleder oss til jula? Og hvorfor tør så få av oss å innrømme at jula er en høytid man gruer seg til?

Til oss kommer psykolog og familieterapeut Sissel Gran og psykoanalytiker Siri Gullestad. Sammen sirkler de inn den gordiske familiejuleknuten, og anbefaler litteratur som resept, som kan trøste, lindre, oppmuntre og underholde, eller sette den tilsynelatende uløselige situasjonen i perspektiv.

Samtalen ledes av bokhandler og podkastansvarlig i Morgenbladet, Ida Pallin Bostadløkken.


Om Biblioterapi

Har du et problem og ønsker råd? Når Biblioterapi fortsetter på nyåret åpner vi for brev fra publikum. Send oss et brev merket “Biblioterapi” på e-post biblioterapi@deichman.no, eller trykk på lenken under om du vil være anonym. Du kan sende inn problemet ditt allerede nå.

Vær gjerne kortfattet, men konkret, når du beskriver problemet ditt. Innsendte brev sendes til Formidlingsredaksjonen i Deichman Bjørvika. Materialet vil bli behandlet konfidensielt og bli slettet etter seks måneder. Brevet ditt kan bli valgt ut og være utgangspunkt for en Biblioterapi-samtale på biblioteket, hvilket betyr at brevet leses opp av ordstyrer med påfølgende samtale mellom terapeutene. Samtalen legges også ut som podkast i etterkant.

Praktisk info

Billetter

Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før.

Billettene blir tilgjengelig to uker før samtalen, kl. 08.00.