Samtale og debatt

Black History Month: norsk borgerettighetshistorie

Visste du at norske nisser ikke kan være hvite? Eller at du ikke fikk fysioterapeut om du var “fremmedkulturell” i 1997? Velkommen til en forelesning om norsk borgerettighetshistorie med Akhenaton de Leon.

Visste du at norske nisser ikke kan være hvite? Eller at du ikke fikk fysioterapeut om du var “fremmedkulturell” i 1997? Velkommen til en forelesning om norsk borgerettighetshistorie med Akhenaton de Leon.
Onsdag 28. okt. 2020
18.00 - 19.00
Gratis - påmelding

Vi har gleden av å invitere til en markering av Black History Month Norge - en viktig feiring av den afrikanske diasporaen i Norge og en synliggjøring av melaninrikes bidrag til norsk historie.

Velkommen til en annerledes historiefortelling om det mangfoldige Norge.

Nordmenn vet lite om at det også har foregått en borgerrettighetskamp for likeverdige rettigheter i Norge. Lederen i OMOD - Organisasjonen Mot Offentlig diskriminering Akhenaton de Leon skal ta dere med på en reise i norsk borgerettighetshistorie. Forandring kommer ikke av seg selv, det står mye hardt arbeid bak likeverdige tjenester.

Black History Month Norway markeres i hele oktober med arrangementer på blant annet Nasjonalbiblioteket og lokalbibliotekene i Oslo, en avslutning i Deichman Bjørvika og deling av norsk svart historie online hver dag via @BHMnorway (Instagram) og Black History Month Norway (Facebook). Bli med på feiringen!

Arrangeres av Black History Month Norway

  Praktisk info

  Billetter

  Det er helt gratis å være med, men på grunn av begrenset kapasitet må du ha billett på forhånd.

  Får du ikke brukt billettene dine ber vi deg om å gi beskjed til grynerlokka@deichman.no.

  Smittevern

  I tråd med Oslo kommunes smittevernregler er antall plasser på alle våre arrangement begrenset, for at det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett så vi har kontroll på hvem som deltar ved eventuell smittesporing.

  - Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.

  - Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.

  Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Helsa og sikkerheten til våre lånere og medarbeidere har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak i samråd med smittevernoverlegen i Oslo.