Formidling og fortelling

Boklansering: Linn Stalsberg

"Krig er forakt for liv. Et essay om fred". Linn Stalsberg i samtale med Lena Lindgren.

"Krig er forakt for liv. Et essay om fred". Linn Stalsberg i samtale med Lena Lindgren.
Onsdag 14. feb. 2024
18:30 - 21:00

Velkommen til lansering av boken "Krig er forakt for liv. Et essay om fred". Møt Linn Stalsberg i samtale med Lena Lindgren.

Det blir servert forfriskninger og dørene åpner kl. 18:30. Velkommen!

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

OM BOKEN

Krig er forakt for liv. Det å vinne en krig betyr å ødelegge flest mulig mennesker, hus og infrastruktur hos fienden. Vil vi få slutt på all krig, må vi begynne å snakke om krigens realiteter og lære om alle dem som har kjempet fredens sak, skriver Linn Stalsberg i denne boken.

Kampen for fred kan ta utgangspunkt i religion, ideologi eller en politisk retning. Viktige virkemidler er pasifisme, ikkevold og militærnekt. Hva vet vi egentlig om de store ideene bak fredsarbeid? Hvor mange av de modige personene som nektet å krige, og som ble straffet for dette, kjenner vi egentlig til?

Den voldsomme militariseringen i vår tid finner sted midt i en stor klima- og naturkrise. Det er knapt noe som er så ødeleggende for jordkloden som våpenindustrien. Både arbeider- og kvinnebevegelsen har tradisjonelt kjempet fredens sak. I dag må fredsbevegelsen også alliere seg med miljøbevegelsen, i kampen for alt levende. Fred er å skape.

Arrangeres av Res Publica og Deichman Tøyen