Formidling og fortelling

Boklansering: Ulvene kommer tilbake og andre oppveksthistorier

Velkommen til boklansering med religionshistoriker, forfatter og bibliotekvenn Brita Pollan!

Emilia Forlag
Velkommen til boklansering med religionshistoriker, forfatter og bibliotekvenn Brita Pollan!
Mandag 9. des. 2019
18.00 - 19.00
Gratis - ingen påmelding

«Ulvene kommer tilbake og andre oppveksthistorier» inneholder glimt av en sjelelig utviklingshistorie fra barn til gammel. Drømmer, utfordrende møter med mennesker og lesning av bøker fremstilles som viktige opplevelser. Gjennom dem skapes bevissthet om at livet krever åpenhet for forandringer, samtidig som man fortsetter å være den man alltid har vært:

«I mitt liv varte den siste forelskelsen lenger enn noen tidligere forelskelse jeg har opplevd. Det hadde utvilsomt sammenheng med at vi sjelden møttes. Dermed hadde jeg rikelig med tid og anledning til å tenke på ham og drømme om ham og glede meg til å treffe ham, og ikke minst tid til å konsentrere meg om det som var viktig for meg i den perioden, nemlig å skrive boken ‘Peer Gynt og Carl Gustav Jung, med sjelen som følgesvenn’.»

Åpent for alle. Velkommen!

Brita Pollan (f. 1939) er utdannet lærer og religionshistoriker og har hatt undervisningsengasjement i grunnskolen, ved Høgskolen i Oslo og ved universitetene i Bergen og Oslo. Pollan har tidligere utgitt tre skjønnlitterære bøker og redigert og skrevet flere faglitterære bøker, bl.a. «Samiske sjamaner» (1993), «Samiske Beretninger» (1997), «Peer Gynt og Carl Gustav Jung: med sjelen som følgesvenn» (1998), «Noaidier» (2002), «Jesusbarnet og andre hellige barn» (2002), «Ritualer for menns ærefulle død: selvoffer og livsmening» (2003), «For Djevelen er alt mulig: kristne historier om samene» (2007), «Tidens og gudenes begynnelse» (2012), «Sjamanisme» (2014), «Å huske sitt liv – litterære essayer» (2015) og «Slik den ene samen har fortalt til den andre samen. Stemmer fra den gamle kulturen» (2017).

Arrangeres av Brita Pollan