Samtale og debatt

DØDSGØY: Iran spesial

Kvinne, liv, frihet, latter

Kvinne, liv, frihet, latter
Onsdag 22. mai 2024
19:00 - 20:00

Kvinne, liv, frihet, latter

I Iran kan du bli arrestert for de minste ting, og regimet følger deg både innenlands og utenlands. Til tross for harde straffer og tett kontroll driver Iranere, anført av modige kvinner, ap med både regler og imamer. Smiler og ler døden rett i fjeset. Hva er det med iranere som gjør at de ikke mister humøret eller motet?

Sherry Hakimnejad, som selv bruker humor og kreativitet i sitt arbeid for mangfold og toleranse kommer og snakker om iranere, imamplaging, latter og dødsstraff.

Med din faste host, Tormod Fuglestad.

--

Vårsesongen 2024 i podkasten Glasshus skal handle om humor under ekstremt farlige forhold. Hvordan brukes humor som motstandskamp, som overlevelsesstrategi, under trussel om fengselsstraff, tortur og død? Kort sagt: Hvordan bruker folk humor i situasjoner der den frie tanke er det eneste de har?

Live på Deichman Tøyen lærer vi om humor i de farligste områdene i verden. Vi inviterer en gjest fra hvert av områdene vi tar opp, og bruker en time på å bli kjent med situasjonen, hva som er undertrykkerens metoder, og hvordan folk bruker humor i skuddlinjen: Hva ler de av når de lever i situasjoner som fra utsiden ser totalt mørke ut?

Arrangeres av Deichman Tøyen, Skriften på speilet