Samtale og debatt

Dialoger hos Dag Johan Haugerud

En forfatter og filmskaper “beryktet” for sine usedvanlig gode og autentiske dialoger. Hvordan skrive presist om det upresise?

Foto: Henriette Steenstrup/Kristoffer Myhre, Dag Johan Haugerud/Baard Henriksen, Marie Aubert/David B. Torch
En forfatter og filmskaper “beryktet” for sine usedvanlig gode og autentiske dialoger. Hvordan skrive presist om det upresise?
Tirsdag 8. feb. 2022
19.00 - 20.15
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Misforståelser, maktbalanse, kommunikasjon eller manglende sådan. Mennesker som sier én ting, men mener noe annet. Utsagn om tilsynelatende bagateller, men som selvsagt ikke er bagateller i det hele tatt. Slik er det ofte i Dag Johan Haugeruds univers.

Haugerud er en høyt skattet filmskaper og forfatter som viser hvordan det alltid står mye på spill mellom mennesker. Nå møter han forfatterkollega og filmentusiast Marie Aubert. Også hun har i sine bøker tematisert hvor kompliserte nære relasjoner kan være, i de to kritikerroste bøkene ’Kan jeg bli med deg hjem’ og ’Voksne mennesker’.

Vi får se filmklipp fra “Som du ser meg”, “Barn” og “Lyset fra sjokoladefabrikken”, og høre opplesninger fra Haugeruds romaner ved skuespiller Henriette Steenstrup, godt kjent fra filmene hans. Med det som utgangspunkt samtaler Aubert og Haugerud om språk og kommunikasjon, og hvorfor det så lett oppstår misforståelser. Det blir sårt og pinlig, men også gjenkjennelig og morsomt.

I dagene før samtalen viser vi alle Dag Johan Haugeruds fire spillefilmer gratis på biblioteket. Detaljer og billetter til dem finner du i kalenderoversikten.


  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men vil du være sikret plass må du ha billett. Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementsstart. Dørene åpner 15 minutter før.

  Billettene blir tilgjengelig én uke før samtalen, kl. 08.00.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika.

  Smittevern

  I tråd med Oslo kommunes smittevernregler er antall plasser på alle våre arrangement begrenset, for at det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett så vi har kontroll på hvem som deltar ved eventuell smittesporing.

  - Bruk munnbind når du ikke kan holde minst en meters avstand til andre.

  - Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.

  - Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.

  - Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Lån, les og se Dag Johan Haugerud ()