Festival

Digital festival: Kunstig intelligens. Den usynlige revolusjon.

I anledning Deichmans digitale festival-uke ønsker vi hjertelig velkommen til foredrag med journalist og forfatter Per Kristian Bjørkeng.

I anledning Deichmans digitale festival-uke ønsker vi hjertelig velkommen til foredrag med journalist og forfatter Per Kristian Bjørkeng.
Tirsdag 17. sep. 2019
10:00 - 11:00
Majorstuen
Kinoteket

Gratis - påmelding

Kunstig intelligens er vår tids største teknologiske kvantesprang. Denne teknologien har lenge næret fantasiene til både fremtidsoptimistene og de mer dystopiske. Vil maskiner snart kunne gjøre alt vi ber dem om? Vil de ta jobbene våre? Eller i verste fall ta over kloden?

Med utgangspunkt i boka "Kunstig intelligens. Den usynlige revolusjon", vil Bjørkeng vise hvordan kunstig intelligens allerede i dag styrer mye av våre liv. Kanskje ikke i form av roboter, men bitte små dataprogrammer som fungerer fundamentalt annerledes enn de vi kjenner fra før. Dette fører med seg helt mye muligheter. Og helt nye problemer. Forstår vi hva teknologene er i ferd med å skru sammen? Og kjenner vi konsekvensene ved å ta i bruk et verktøy som vil forandre vår hverdag fullstendig?

(Omtale fra forlagets hjemmeside: https://vegaforlag.no/boker/kunstig-intelligens)

NB! Husk påmelding! Foredraget er gratis og åpent for alle med påmelding. Enkel servering (kaffe/te). Påmelding til: majorstuen@deichman.no // 23 36 59 50

Digital festival markeres årlig i uke 38. På bibliotek over hele landet kan man denne uka høre foredrag og møte bibliotekarer og frivillige fra Seniornett som vil dele sin kunnskap.

I anledning Digital festival tilbyr vi et gratis, opplysende og engasjerende frokostforedrag i kombinasjon med enkel frokostservering.

Arrangementet er støttet av Nasjonalbiblioteket.